Vind burgerenergie in jouw buurt en doe mee

Energieprojecten en -diensten

Zon

Basisschool De Klimop

De Klimop is een kleinschalige, warme school waar een positief en veilig klimaat centraal staat. Het team van De Klimop zorgt er voor dat kinderen zich goed voelen om te kunnen spelen, te kunnen groeien en te kunnen leren. Een school waar elk kind zichzelf kan zijn en leert samenleven met anderen. ECoOB plaatste er 178 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Basisschool De Boemerang

De Boemerang maakt deel uit van de gemeentescholen van Kortenberg en  bevindt zich in deelgemeente Meerbeek. Er is zowel een kleuterschool als een lagere school. ECoOB plaatste er 78 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Basisschool De Regenboog

De Regenboog wil kwaliteitsvol onderwijs aanbieden. Dat is veel meer dan louter kennis overbrengen. De school kijkt naar het totale kind en maakt werk van een harmonische persoonlijkheidsontwikkeling. Daarom wil deze school naast kennisoverdracht ook investeren in attitudes, cultuur en 
waarden. Een gedegen milieu-educatie hoort daar ook bij. ECoOB is dan ook een natuurlijke partner voor De Regenboog en plaatste er 40 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Basisschool De Twijg

“Als dorpsschool hebben we een groot dak én een voorbeeldfunctie” aldus directeur Wim Vercruysse. “Maar nog belangrijker is het idee dat we binnenkort mee kunnen beslissen over het energieoverschot dat we zullen creëren tijdens de grote vakantie. We kijken ernaar uit om ons ‘dorpsschool-DNA’ ook letterlijk in de praktijk te kunnen zetten door goedkoop energie te kunnen leveren aan verenigingen of sociale wijken in de buurt”. ECoOB plaatste hier 272 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

De Valkerij

De Valkerij is een plek waar mensen actief samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting. De gebouwen van de oude drukkerij in de Valkerijgang zijn omgetoverd tot een oase van rust. Omdat armoede in essentie terug te brengen is tot een gebrek aan ruimte – fysiek, mentaal, sociaal – wil de Valkerij in eerste plaats een plek zijn waar iedereen welkom is. ECoOB plaatste hier 54 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

‘t Celestijntje

Ontmoetingscentrum met mooi uitgeruste keuken, één zaal van 116 m2 en eentje van 67 m2. Groot of klein, voor een feest of event in Heverlee moet je hier zijn. Met korting voor verenigingen die aangesloten zijn bij één van de Leuvense adviesraden. ECoOB plaatste hier 42 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Sint-Margaretha WZC

De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Margaretha genieten  van lokaal geproduceerde groene ECoOB-stroom. Directeur Dirk Doucet was meteen gecharmeerd door het lokaal karakter van dit project dat perfect past in het buurtzorgverhaal. Het waren immers enkele Holsbekenaren die de kat de bel aanbonden. Inwoners van Holsbeek en omstreken worden niet enkel mede-eigenaar van de pv-installatie, buurtbewoners Marc, Steven en Chris zijn zeer nauw betrokken bij de uitwerking van het project. ECoOB zet daarmee een volgende stap in burgerparticipatie, en dit met 314 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Danone

Danone, een wereldleider in de voedingsindustrie, gaat met Klimkracht en ECoOB aan de slag om de zon te oogsten.  Het resultaat is een zonneproductie die overeenkomt met een gemiddeld jaarverbruik van 71 gezinnen (614 panelen werden hier geplaatst). Het is de ambitie van Danone om tegen 2050 wereldwijd CO2-neutraal te zijn. Danone Rotselaar wil dit doel zelfs al dit decennium bereiken.

Word mede-eigenaar

Zon

ViTeS

ViTeS – ook wel bekend als de koepelorganisatie van Kringloopwinkels – is actief in Vlaams-Brabant en het Nederlandstalig gedeelte van Brussel. Milieu en duurzaamheid zit diep ingebakken in het DNA van dit bedrijf.

Daarom gingen zij na aankoop van dit bedrijfspand in Boortmeerbeek specifiek op zoek naar een burgercoöperatie voor de financiering, implementatie en exploitatie van hun zonne-installatie. Een project dat we samen met de Mechelse coöperatie Klimaan realiseerden en goed voor 1330 panelen!

Word mede-eigenaar

Zon

De Drukkerij

Een inspirerende plek in Kessel-Lo voor creatief ondernemerschap & ambacht en met coworking op maat van starters en ambitieuze Leuvenaars. Het is tevens die eigenwijze buurtliving waar mensen uit de ruimere omgeving steeds welkom zijn voor een kop koffie of kom (h)eerlijke soep tussen de hand-made producten van onze makers. ECoOB plaatste hier 32 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Ateliers Minnoye

Een ruimte voor kunsten, technologie, ambachten en ontmoetingen en biedt plaats aan een 10-tal makers. Momenteel zijn de werken aan de gang voor een duurzame verbouwing en een vernieuwing van het dak. Dit is een voormalige granietkapperij. ECoOB plaatste hier 39 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Oostrem Bijlokstraat

Mario Vanhaeren, algemeen directeur Oostrem, werkte al eerder samen met ECoOB en kondigt nu een 2de project aan: Oostrem Bijlokstraat in Herent, goed voor 164 panelen.

Hij kan geen enkele reden bedenken om het niet te doen.
– Je boekt klimaatwinst
– Je kan burgers betrekken wat zorgt voor #buurtvervlechting
– Je wordt ontzorgd
– De uitgespaarde euro’s kan je voor iets anders gebruiken

Word mede-eigenaar

Zon

De Spiegel

De Spiegel VZW uit Kessel-Lo, een behandelcentrum voor mensen met een problematiek van verslaving. “Een samenwerking met een lokale energiecoöperatie past helemaal in onze visie” vertelt directrice Inge Temmerman. “ We deden een grondige dakrenovatie met extra isolatie. Met de 70 zonnepanelen van ECoOB kunnen we onze ambities op vlak van duurzaamheid verder kracht bijzetten.”

Word mede-eigenaar

Zon

Apojo Dagcentrum

Apojo wil mensen met een handicap op een warme en deskundige manier ondersteunen zodat ze volwaardig deel uitmaken van de samenleving en zelf hun leven kunnen sturen. Apojo Wonen biedt ondersteuning aan mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Het Apojo Dagcentrum zorgt voor een zinvolle dagbesteding en via Apojo aan Huis kan zelfstandig begeleid wonen in één van de mooie appartementen. ECoOB plaatste hier 176 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Den Ateljee

vzw voor het bevorderen van de sociale integratie en het persoonlijk welzijn van personen met een handicap.

Word mede-eigenaar

Zon

Apojo De Mantel

Apojo wil mensen met een handicap op een warme en deskundige manier ondersteunen zodat ze volwaardig deel uitmaken van de samenleving en zelf hun leven kunnen sturen. Apojo Wonen biedt ondersteuning aan mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Het Apojo Dagcentrum zorgt voor een zinvolle dagbesteding en via Apojo aan Huis kan zelfstandig begeleid wonen in één van de mooie appartementen.

Word mede-eigenaar

Zon

Witloofkweker Bruyninckx

Witloofteler Bruyninckx is een toonaangevende producent van ‘het witte goud’ en een naam als een klok in deze landbouwtak, zeker bij de betere horeca waar hun unieke mini witloof, de zgn. ‘chiconnettes’, gretig afzet vinden.Het flink uit de kluiten gewassen bedrijf vergt heel wat elektriciteit en duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De haalbaarheidsstudie werd uitgevoerd in het kader van het Klimaatproject Energiebesparing KMO’s Noord-Hageland. Bart Bruynickx liet zich ook bijstaan door Frank Van de Gehuchte van Azul Consult. Daar is dus nu ook de samenwerking met ECoOB bijgekomen waarbij wij 900 panelen plaatsten.

Word mede-eigenaar

Zon

Keysight

Keysight Technologies is een Amerikaans bedrijf dat o.a. elektronische test- en meetapparatuur, 5G network analyzers en Internet of Things test kits produceert.
Het lokale management zet duidelijk in op duurzaamheid en vond in ECoOB een geschikte partner om hierin een volgende stap te zetten. ECoOB plaatste er 138 panelen.

Word mede-eigenaar

Zon

Zorgcirkels De Wingerd

Afdeling van de Wingerd voor mensen met jongdementie.

Word mede-eigenaar

Zon

De Midgaard – Rotselaar

Artsenpraktijk waar ECoOB 36 zonnepanelen legde.

Word mede-eigenaar

Stroomlevering

Gemeenschapscentrum De Route – Zonnepanelen – Megawattpuur

GC De Route
In de lente van 2021 plaatsten we 214 zonnepanelen (80kWp / 70kVA) op GC De Route in Sint-Gillis-Waas.  Dit was ons eerste groot project. Voor de geïnjecteerde stroom (wat niet ter plaatse verbruikt wordt) hebben we een afnameovereenkomst met Ecopower.

Investeer mee in burgerenergie!

Zon

LAB Sint-Amands

LAB Sint-Amands en Klimaan rollen samen het eerste zonneproject met burgerparticipatie in Puurs-Sint-Amands uit. Op die manier zet de school maximaal in op duurzaamheid én kunnen de buurtbewoners er mee van profiteren. Klimaan maakt de buurt warm om mee te investeren in dit project.

Lees meer

Zon

COLOMAplus Mechelen

De secundaire school COLOMAplus bevindt zich in de gelijknamige wijk “Coloma” ten zuiden van Mechelen. Alle beschikbare dakoppervlakken van de school werden voorzien van zonnepanelen. Klimaan tracht de leerlingen en hun families, de leerkrachten en de buurtbewoners extra te betrekken bij het project.

Lees meer

Zon

Wijk Otterbeek Mechelen

Klimaan plaatste meer dan 700 zonnepanelen in de wijk Otterbeek. Dankzij dit project betalen de huurders van deze sociale woonwijk minder dan het sociaal tarief voor elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen. Dat is pas burgerenergie!

Lees meer

Zon

Sporthal Keerbergen

De gemeente Keerbergen en Klimaan zetten in op grote zonne-installaties met burgerparticipatie. De eerste 5 publieke gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen, goed voor meer dan 1000 zonnepanelen. Iedereen kan mee-investeren in deze projecten en er de vruchten van dragen.

Lees meer

Zon

Gemeentehuis Keerbergen

De gemeente Keerbergen en Klimaan zetten in op grote zonne-installaties met burgerparticipatie. De eerste 5 publieke gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen, goed voor meer dan 1000 zonnepanelen. Iedereen kan mee-investeren in deze projecten en er de vruchten van dragen.

Lees meer

Zon

GC Den Bussel

De gemeente Keerbergen en Klimaan zetten in op grote zonne-installaties met burgerparticipatie. De eerste 5 publieke gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen, goed voor meer dan 1000 zonnepanelen. Iedereen kan mee-investeren in deze projecten en er de vruchten van dragen.

Lees meer

Zon

Gemeentelijke loods

De gemeente Keerbergen en Klimaan zetten in op grote zonne-installaties met burgerparticipatie. De eerste 5 publieke gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen, goed voor meer dan 1000 zonnepanelen. Iedereen kan mee-investeren in deze projecten en er de vruchten van dragen.

Lees meer

Zon

Hof van Beieren – Zemst

De oude maar indrukwekkende schuur van het Hof van Beieren wordt omgebouwd tot een ‘beleefboerderij’. Deze wordt mee gerund door mensen met een beperking. Klimaan voorziet de boerderij van groene stroom via zonnepanelen.

Lees meer

Zon

Jennes – Swiss Bedding

Klimaan realiseert burgerenergie op het dak van Swiss Bedding in Boortmeerbeek. Speciaal hieraan is de huurder-verhuurder constructie waarbij eigenaar en buurman Jennes het dak ter beschikking stelt aan Klimaan. Swiss Bedding neemt de stroom af. De overtollige stroom wordt aan onze coöperanten geleverd.

Zon

Jennes-KVIK Boortmeerbeek

Klimaan realiseert burgerenergie op het dak van KVIK in Boortmeerbeek. Speciaal hieraan is de huurder-verhuurder constructie waarbij eigenaar en buurman Jennes het dak ter beschikking stelt aan Klimaan. KVIK neemt de stroom af. De overtollige stroom wordt aan onze coöperanten geleverd.

Zon

ViTeS – Kringwinkels

Burgerenergiecoöperaties Klimaan en ECoOB slaan de handen in elkaar om samen het dak van ViTeS vol zonnepanelen te leggen. ViTeS is een koepelorganisatie van Kringloopwinkels actief in Vlaams-Brabant en het Nederlandstalig gedeelte van Brussel.

Lees meer

Deelmobiliteit

VBS St Viktor in Alsemberg gaat voor zon en elektrische deelmobiliteit

VBS St Viktor deelt de zon. PajoPower legde immers voor 40 kWp zonnepanelen op het dak.

Een deel van deze stroom voedt een laadpaal, die twee elektrische deelauto’s bedient.

via Cambio.be vind je meer info over deze deelauto’s.

Meer info: https://www.pajopower.be/category/gemeenten/beersel/

Zon

Vrije Basisschool St Viktor Dworp op Zonnestroom

Op het dak van de mooie VBS St Viktor in Dworp liggen voor 15 kWp zonnepanelen. Hiermee vangt de school een deel van het elektriciteitsverbruik op.

 

Lees meer: https://www.pajopower.be/category/gemeenten/beersel/

Zon

ACV Vilvoorde op zonnestroom

Ook het ACV gaat met onze burgercoöperatie in zee. We installeerden voor 10 kWp op hun dak.

Meer info: https://www.pajopower.be/category/gemeenten/vilvoorde/

Zon

Zonnepanelen op de gemeentelijke loods in Ternat

Om het verbruik in de gemeentelijke loods op te vangen, legt de gemeente Ternat, samen met PajoPower voor 15 kWp aan zonnepanelen op het dak.

Zo toont de gemeente aan burgers en bedrijven dat ze voor een toekomstbestendig beleid gaan.

Investeer mee: https://www.pajopower.be/category/gemeenten/ternat/

Zon

Het Zwembad Ternat drijft op zonnestroom!

PajoPower legt in samenwerking met de Gemeente Ternat voor 190 kWp aan zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk zwembad. Op deze manier werkt de gemeente aan een verdere verduurzaming en is men voor vele jaren zeker van een vaste elektriciteitsprijs.

 

Investeer ook mee in een duurzame toekomst: https://www.pajopower.be/category/gemeenten/ternat/

Zon

Gemeentedepot Kraainem

Via een raamovereenkomst van Haviland heeft Druifkracht coöperatieve zonnepanelen kunnen plaatsen het gemeentedepot Kraainem.

INVESTEER MEE

Zon

Politie Commissariaat Eke-Nazareth

Stroomvloed legde zonnepanelen op het dak van het nieuw Politie Commissariaat te Eke – Nazareth

Word Coöperant Stroomvloed logo

Zon

Basisschool Leernest Bachte-Maria-Leerne

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de Vrije Basisschool Leernest

Word Coöperant Stroomvloed logo

Zon

Sportzaal Leiepoort Deinze

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de Turnzaal van de Scholencampus Leiepoort Campus Sint-Vincentius Deinze

Word Coöperant Stroomvloed logo

Zon

Gemeentehuis Kraainem

Via een raamovereenkomst van Haviland heeft Druifkracht coöperatieve zonnepanelen kunnen plaatsen op het gemeentehuis van Kraainem.

INVESTEER MEE

Wind

Pampero Wind in Beerse

Samenwerking tussen ENECO, IKA en Campina Energie waarbij Campina Energie voor 20 procent eigenaar van de twee windmolens is.

Investeer mee

Wind

Pampero Wind in Turnhout

Samenwerking tussen ENECO, IKA en Campina Energie waarbij Campina Energie voor 20 procent eigenaar van de windmolen is.

Investeer mee

Wind

Pampero Wind in Turnhout

Samenwerking tussen ENECO, IKA en Campina Energie waarbij Campina Energie voor 20 procent eigenaar van de windmolen is.

Investeer mee

Zon

Basisschool ‘t Mierken – Beigem

Sinds 4 juli 2022 liggen er 28 zonnepanelen op de gemeentelijke basisschool ‘t Mierken in Beigem. Ze voorzien de school van groene energie of – beter gezegd – van burgerenergie. De realisatie kadert in het project ‘Tank je dak’ waarvoor de gemeente een subsidie kreeg van het Vlaams Energieagentschap.
WORD VENNOOT

Zon

Co-housing De Okelaar – Wolvertem

De Okelaar is een woongemeenschap op de site van een voormalig klooster en kleuterschool. De coöperatieve zonnepanelen dragen bij aan hun ultieme uitdaging: zelfvoorzienend zijn. De installatie is ontworpen om op termijn laadpalen en een batterij te voeden. Het project omvat 60 zonnepanelen op twee daken, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 27 kWp, en zal ruim 23.000 kWh per jaar produceren.

WORD VENNOOT

Zon

De Passer

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool Zilvermeeuw

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool Dender

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Waterkracht

De Molen van Rotselaar

De Molen van Rotselaar is de bakermat van Ecopower. Sinds 1994 wordt er opnieuw elektriciteit opgewekt via het waterrad in de Dijle. De Molen is tegelijk een duurzaam cohousing-project met een bezoekerscentrum, open voor rondleidingen met historische en actuele invalshoeken.

Lees meer en doe mee

Warmte

Pelletfabriek

Meer dan 50% van het energieverbruik van onze Vlaamse huishoudens gaat naar warmte. Daarom heeft Ecopower een eigen coöperatieve pelletfabriek om lokale, duurzame pellets én briketten te produceren met de hoogste kwaliteitsgaranties voor mens en milieu

Lees meer en doe mee

Zon

De Hemmekes

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Lees meer en doe mee

Zon

Bib Bekkevoort

Ecopower legde op heel wat daken van openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Lees meer en doe mee

Zon

Tervuren

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Girafant

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

De wilg

De zonnepanelen op het schoolgebouw van de Wilg in Schoonbeek is de eerste realisatie van de Limburgse burgercoöperatie Bronsgroen. De 12 KWp aan zonnepanelen leveren sinds 2012 groene stroom aan de school.

Lees meer

Wind

Juprelles

Bronsgroen en de Waalse energiecoöperatie Hesbenergie bouwden samen deze windturbine in Juprelle, net over de taalgrens met Tongeren. Deze coöperatieve turbine met een vermogen van 3,5 KW kan 1500 huishoudens van groene burgerstroom voorzien. Het is het eerste gerealiseerde windproject van de Limburgse burgercoöperatie.

Lees meer

Zon

KA Zottegem Sporthal

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Speciale Basisschool Pallieter

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Redingenhof blok B

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

kringwinkel Meetjesland

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool Hof Van Nassau

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS De Cocon

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KTA Herteco

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Redingenhof blok A

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS Regenboog

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS De Klare Bron

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Pegasus

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

campus Botaniek

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool Mozaïek

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Sint-Paulusschool

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool Jan Rosier

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Basisschool ‘t Bieske

Ecopower legt op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen, gefinancierd met burgerkapitaal. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de groene stroom en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Sportzaal Aarsele

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS De Drie Beertjes

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS De Pannebeke

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS De Glimlach

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Herzele

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KTA1 Diest

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KTA De Rijdtmeersen

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Sportzalen Tielt

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS Boudewijnschool

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KTA2 Internaat Diest

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS Bevegem

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BuSO Sint-Jansberg

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS-MS-KA Assebroek

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

MPI De Bevertjes

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Geraardsbergen

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KTA Dendermonde

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS Manitoba

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Zottegem

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Maerlant Middenschool

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

MPI De Kaproenen

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

MS De Beuk

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Lyceum

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Herzele Sporthal

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Sint-Annasite

In maart 2021 werden 114 zonnepanelen geplaatst op de Sint-Annasite in Opwijk, waar het commissariaat van de politie, de brandweer en de kunstacademie zijn gehuisvest. Het infomoment was het drukste ooit in de geschiedenis van Noordlicht en de kapitaalsoproep was een waanzinnig succes! Op 24 uur waren alle aandelen de deur uit.

Word vennoot

Zon

WZC Molenstee

In april 2021 werden 216 superkrachtige panelen geplaatst op het OCMW woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 117 kWp. Dit is een gefaseerde uitrol in het kader van uitbreidings- en renovatiewerken op de site. Een tweede fase is gepland voor 2023.

Word vennoot

Wind

Gistel

In Gistel staan langs de snelweg zes windturbines met een vermogen van 2,3 MW. De derde turbine die je ziet als je uit Brugge komt, is gedeeld van Ecopower, BeauVent en de eigenaars en pachter van de grond. Ecopower en BeauVent bezitten elk 33% van de windturbine. 34% is eigendom van de eigenaars en de pachter van de grond.

Lees meer en doe mee

Wind

Asse

Op het industrieterrein van Asse-Mollem staan vier burgerwindturbines van de coöperanten van Ecopower. De windturbines hebben een gecombineerd vermogen van 8 MW.

Lees meer en doe mee

Wind

Eeklo I

Eeklo 1 was in 2001 het eerste windproject van Ecopower en bestond uit drie turbines. Twee turbines staan op het industrieterrein van Eeklo. De derde stond bij het voetbalveld maar werd afgebroken in het kader van de nieuwe ruimtelijke plannen en het windlandschap.

Lees meer en doe mee

Wind

Eeklo II

Ten noorden van Eeklo staan twee turbines langs de expresweg E34. Deze turbines hebben samen een vermogen van 4,7 MW

Lees meer en doe mee

Wind

Windproject Essen

Het windpark Essen-Kalmthout staat op het industrieterrein van Essen-Kalmthout. Via Ecopower bezitten gewone burgers de meest noordelijke turbine in een rij van vier.

Lees meer en doe mee

Wind

Windproject Beersel

In Beersel werd een windproject met drie turbines gerealiseerd. Twee van deze windturbines zijn in handen van de burger via Ecopower.

Lees meer en doe mee

Wind

Kluizendok 1

In de Gentse haven hebben Ecopower en EDF Luminus samen elf windturbines gebouwd. De turbines van Ecopower zijn 100% eigendom van burgers.

Lees meer en doe mee

Wind

Kluizendok 2

Kluizendok 2 is een uitbreiding van het Gentse project Kluizendok 1. Er werden vier extra windturbines gebouwd met elk een vermogen van 3,4 MW.

Lees meer en doe mee

Wind

Rieme-Noord

Op het industrieterrein van Rieme-Noord staan 4 windturbines die burgercoöperatie Ecopower samen met EDF Luminus realiseerde.

Lees meer en doe mee

Wind

Waimes

Ten zuidwesten van Waimes (of Weismes in het Duits en het Nederlands) in de Oostkantons, zijn vijf windturbines op een rij gezet. Het landschap wordt gekenmerkt door veel houtkanten en glooiende hellingen, waardoor op veel plaatsen de windturbines niet zichtbaar zijn.

Lees meer en doe mee

Wind

Tournai

Op de grens van de stad Tournai en de dorpen Antoing en Brunehaut, ten noorden van de TGV-lijn, is op initiatief van plaatselijke ondernemers een windpark van zeven windturbines in landbouwgebied verschenen. Twee windturbines zijn eigendom van Ecopower.

Lees meer en doe mee

Wind

Houyet

Ten noorden van Mesnil-Saint-Blaise, een deelgemeente van Houyet in de provincie Namen, zijn in een eerste fase twee windturbines gebouwd, waarvan één van Ecopower. Het project is daarna uitgebreid met nog eens vier windturbines,

Lees meer en doe mee

Zon

KTA Brugge

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Campus Mercurius

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

GO KA Sint-Niklaas

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

BS – KTA Torhout

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

MS Erasmus

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

KA Redingenhof Sporthal

Ecopower legde op heel wat daken van scholen en andere openbare gebouwen in Vlaanderen coöperatieve zonnepanelen. Zo daalt de factuur voor lokale verbruiker van de elektriciteit en kunnen ook burgers die zelf geen geschikt dak hebben mee investeren in zonne-energie.

Word coöperant

Zon

Assenede Bassevelde

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op 2 daken van het gemeentelijk gebouw van Assenede van de school van Bassevelde GBS De Duizendpoot

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede De Wegwijzer

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede van de school De Wegwijzer in de Schoolstraat

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede School Oosteeklo

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede van de kleuterschool De Kleine Kameleon in de Ertveldesteenweg

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede School Boekhoute

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede van de school het Anker in Boekhoute-dorp

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede De Piramide

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede – Lokaal DienstenCentrum de Piramide

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede De Aster

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede – Assistentiewoningen De Aster

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede De Bijenkorf

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede – GemeenschapsCentrum De Bijenkorf

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede KLJ

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede – Jeugdlokaal KLJ Kloosterstraat

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Assenede Chiro

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Assenede – Jeugdlokaal Chiro Kloosterstraat

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Ontmoetingscentrum Olsene

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Zulte – OntmoetingsCentrum Olsene Kerkstraat

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Zulte Loods Technische Dienst – Containerpark

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Zulte – Luifel Loods Recyclagepark De Schachelaar

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

De Pinte Bibliotheek

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van De Pinte – Openbare Bibliotheek Baron De Gieylaan

Word mede-eigenaar

Zon

Kinderopvang Het Bommeltje – De Pinte

Stroomvloed legde zonnepanelen op het dak van Kinderopvang Het Bommeltje, een gemeentelijk gebouw van De Pinte.

Word mede-eigenaar

Zon

Zulte Sporthal

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het gemeentelijk gebouw van Zulte – Sporthal Waalstraat

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Dienstencentrum Zonneheem

Volterra liet op dit lokaal dienstencentrum zonnepanelen installeren met een vermogen van 81.4 kWp. Inwoners van Eeklo kunnen mede-eigenaar worden en dan ook de groene stroom afnemen.

Investeer mee

Zon

BKO Kinderpoort

Volterra liet op deze kinderopvang locatie zonnepanelen plaatsen met een vermogen van 11.1 kWp

Investeer mee

Wind

Huysmanhoeve Eeklo

Volterra is voor 25% mede-eigenaar van een windmolen in Eeklo die voor de overige 75% in bezit van Ecopower is. Volterra Coöperanten kunnen groene stroom kopen die in eigen streek geproduceerd wordt.

Lees meer

Zon

Kinderdagverblijf Jannemieke

In september 2020 plaatsten we onze eerste zonnepanelen op kinderdagverblijf ‘Jannemieke’ in Zaventem. In volle lockdown werd samen met de gemeente Zaventem een info-avond georganiseerd met slechts een tiental aanwezigen, maar een grote digitale weerklank. Twee weken na de lancering van de kapitaalsoproep was de financiering rond.

Word vennoot

Zon

GBS Kouterschool

In november 2020 realiseerden we ons tweede project op de gemeentelijke basisschool de Kouterschool in Londerzeel. De kapitaalsoproep werd gelanceerd tijdens een druk bijgewoond online infomoment, en binnen een week werd het volledige bedrag opgehaald in Londerzeel. Nog een week later werden de panelen geplaatst.

Word vennoot

Zon

Zonnepark Moervaart Gent

Zon

VTI Poperinge

Zon

Sint-Rembert Torhout

Zon

Rusthuis Wijtschate

Zon

Oxfam Gent

Zon

Ons Tehuis Ieper

Zon

OCMW Poperinge

Zon

Administratief centrum Diksmuide

Zon

Gemeentehuis Nazareth

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het Gemeentehuis van Nazareth

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Bibiliotheek Nazareth

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de Bibliotheek van Nazareth

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

CC De Zwaan

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het Cultureel Centrum de Zwaan te Nazareth

Word mede-eigenaar Stroomvloed logo

Zon

Sint-Gregoriusschool

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de Sint-Gregoriusschool in de Alphons Biebuyckstraat te Gentbrugge

Word mede-eigenaar

Zon

Sint-Gregoriusschool

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de Sint-Gregoriusschool in de Saint-Genoisstraat te Gentbrugge

Word mede-eigenaar

Zon

Oosterzele De Appelaar

Stroomvloed legde hier samen met Klimaatscholen 2050 zonnepanelen op het dak van de Vrije Basisschool de Appelaar te Oosterzele

Word mede-eigenaar

Zon

Merelbeke Loods

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van de loods van de Gemeentewerken Merelbeke (Kloosterstraat)

Word mede-eigenaar

Zon

OC Eine

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het OC Eine van de Stad Oudenaarde in de Serpentstraat.

Word mede-eigenaar

Zon

Kruisem De Kepper

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het Parochiaal OntmoetingsCentrum de Kepper te Kruisem

Word mede-eigenaar

Zon

Kruisem De Mastbloem

Stroomvloed legde hier zonnepanelen op het dak van het Cultureel Centrum de Mastbloem te Kruisem

Word mede-eigenaar

Wind

Windturbine Gistel

Een tweede windproject langsgeen de E40 ter hoogte van Gistel. Met de gezamelijke realisatie van deze windturbine kon Beauvent zijn energieproductie verder uitbouwen

Lees meer

Wind

Windturbines Bornem

Ons meest recente windturbine project

Lees meer Beauvent

Warmte

Warmtenet Oostende

Het warmtenet leverde sinds 2019 meer dan 15.000 MWh duurzame warmte, dat is het jaarlijks warmteverbruik van 1.000 gezinnen. Een heel pak CO2-uitstoot vermeden! We gebruiken restwarmte uit de afvalenergiecentrale IVOO. We leveren aan industriële klanten (Daikin, Vesuvius, Van Huele, Aquafin) en openbare gebouwen zoals het AZ Damiaan. Bij de geplande uitbreiding leveren we óók aan particulieren in appartementsgebouwen.

Lees meer

WKK

WKK Dupont

Deze WKK heeft een vermogen van 5 MW en produceert efficiënt elektriciteit, stoom en proceswater voor de productie-eenheid van enzymen. De elektriciteit afkomstig van deze WKK wordt quasi volledig lokaal verbruikt. Ter vergelijkin:, dit verbruik is even groot als het elektrische verbruik van de binnenstad van Brugge.

Lees meer

WKK

WZC Avondrust

Bij uitbreidingswerken besloot Avondrust de volledige energievoorzieningen samen met Beauvent te herzien. De samenwerking ontzorgt de instelling volledig van het energievraagstuk: Beauvent bedenkt het concept, werkt dit technisch uit, financiert en staat in voor de opvolging. Een WKK levert warmte, elektriciteit en noodstroom. Een aantal warmtepompen voorzien de nieuwbouw van duurzame warmte. De stralingsverliezen van de WKK worden gerecupereerd via een lucht/water-warmtepomp in de stookplaats zelf.

Lees meer

WKK

WKK Capsugel

Voorziening van duurzame warmte en elektriciteit. De warmte die vrijkomt bij de stroomproductie door onze WKK wordt lokaal aangewend in het productie proces van capsule producent Lonza.

Lees meer

WKK

WKK Gramybel

Voorziening van duurzame warmte en elektriciteit. De warmte die vrijkomt bij de stroomproductie door onze WKK wordt lokaal aangewend in het productie proces van aardappel verwerkingsproducent Gramybel

Lees meer

Zon

Lonza

Zon voor Lonza! We installeerden 1200 panelen goed voor 429kWp op de daken van Lonza. De opgewekte stroom wordt volledig ter plaatste verbruikt. Met dit project produceren we groene stroom voor 120 gezinnen op jaarbasis. Werknemers van Lonza worden uitgenodigd om mee te investeren in dit project.

Lees meer

Zon

Van Marcke België

Beauvent realiseerde met deze installatie het grootste zonneproject in zijn geschiedenis. De totale investering bedroeg € 2.600.000. Voor de financiering werden de werknemers van Van Marcke NV uitgenodigd om mee te investeren in de zonne-installaties om zo mee te delen in de winst. Het overige bedrag werd aangevuld door nieuwe en bestaande coöperanten van Beauvent.

Lees meer Beauvent

Zon

Van Marcke Brussel

Beauvent investeert in hernieuwbare energieproductie op de daken van sanitairgroothandel Van Marcke. 2500 zonnepanelen worden geplaatst op verschillende vestigingen verspreid over Vlaanderen, Brussel & Wallonië. Beauvent cv lanceerde hiervoor een kapitaalsoproep en de werknemers van Van Marcke werden uitgenodigd om mee te investeren in dit project.

Lees meer Beauvent

Zon

Barry Callebaut Wieze

Zon

Barry Callebaut Halle

Zon

Zonnepark Van Marcke

Beauvent realiseerde een zonneproject op een gebouw van Van Marcke in Anderlecht (51 kWp). De werknemers van Van Marcke NV werden uitgenodigd om mee te investeren in de zonne-installaties om zo mee te delen in de winst. Het niet volstorte bedrag werd aangevuld door nieuwe en bestaande aandeelhouders.

Lees meer Beauvent

Zon

Zon in Kortrijk

Het stadsbestuur en het OCMW van Kortrijk stellen daken van zes gebouwen ter besschikking. De stad zelf hoeft niet te investeren, dat doet Beauvent. Kortrijk haalt wel een financieel voordeel door de aankoop van de goedkopere lokale zonnestroom. Het gaat om een zonne-installatie van 650 kWp, goed voor het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 175 gezinnen. Inwoners van Kortrijk werden uitgenodigd om mee te investeren in dit project.

Lees meer

Zon

Zon in Geraardsbergen

Zon

Gentse scholen

Zon

Zon in Kuurne

Zon

WZC Avondrust

Zon

Jockheere Wood

Zon

VTI Deinze

Zon

Hockeyclub Blackbirds

Sporten is gezon. =)  Hockeyclub Zandhoven produceert zelf lokale hernieuwbare stroom met zonnepanelen, gefinancierd door burgers.

Word vennoot

Zon

GZA Hollebeek

Zon voor zorg

Word vennoot

Zon

GBS Broechem (VEB)

Zonnestroom in de gemeenteschool

Word vennoot

Zon

GBS Oelegem (VEB)

Zonnestroom in de gemeenteschool

Word vennoot

Zon

POB Ranst (VEB)

Zonnepanelen op de bib

Word vennoot

Zon

Serviceflats De Loteling – Zoersel (VEB)

Zon voor zorg

Word vennoot

Zon

KFC Zandhoven

Sporten is gezond. Voetbal Zandhoven produceert groene stroom

Word vennoot

Zon

Oostrem – De Wilg

Zon

Bibliothek Tweebronnen

Zon

Sportschuur Wilsele

Zon

OC ‘t Celestijntje

Zon

Avansa Oost-Brabant

Zon

Valkerij – Voorbouw

Zon

Valkerij – Achterbouw / Drukkerij

Wind

Windturbines Nieuwkapelle

De realisatie van deze 2 windturbines was de eerste realisatie voor de coöperatie Beauvent. Sinds 2005 leveren de twee windturbines in Nieuwkapelle groene stroom voor zo’n 1150 gezinnen.

Lees meer

Zon

GC ‘t Blikveld

Gemeenschapcentrum ‘t Blikveld heeft zo’n monumentaal aanzien dat velen het gebruiken als oriëntatiepunt. Het is een architecturaal hoogstandje waar jaar in, jaar uit voorstellingen, exposities en veel meer worden gegeven. Bovenop het nieuwe groendak installeerden we een totaal vermogen van 57.3 kWp.

Investeer mee

Zon

Feestzaal Sint-Martinus

In het kader van het lokale participatieplatform #2820Vraagt, kozen de burgers voor een totale renovatie van Feestzaal Sint-Martinus in Rijmenam. Wanneer deze werken voltooid zullen zijn (medio 2022), zullen wij hier een een zonne-installatie op plaatsen. Later meer dus!

Investeer mee

Zon

LRV

PV installatie op nieuwe ruiterhal van de Dennenruiters van Pulderbos

Word vennoot

Zon

Oorts-Lenaerts

Energie besparing en opwekking in de winkel

Word vennoot

Zon

Het Veld

Eerste groot project, 360 PV panelen op het sportcomplex van Zandhoven

Word vennoot

Overige

Kenis-Peers

Maatwerk op de veeboerderij

Word vennoot

Zon

De Schutter zaak

Keukens de Schutter produceren eigen stroom op het atelier

Word vennoot

Overige

VDBrande LED

Verledding van de boerderij

Word vennoot

Overige

Dox

Achttien tinten led

Word vennoot

Overige

Sporthal Beuk&Noot

In het kader van Stroomversnellers Zoersel kreeg de sporthal ledverlichting gefinancierd door onze coöperatie.

Word vennoot

Overige

Evenementenhal De Populier

In het kader van Stroomversnellers Zandhoven kreeg de evenementenhal ledverlichting gefinancierd door onze coöperatie.

Word vennoot

Overige

Turnzaal Zandhoven

In het kader van Stroomversnellers Zandhoven kreeg de turnzaal ledverlichting gefinancierd door onze coöperatie.

Word vennoot

Overige

Gemeentemagazijn

In het kader van Stroomversnellers Zandhoven kreeg het gemeentemagazijn ledverlichting gefinancierd door onze coöperatie.

Word vennoot

Zon

KFC Pulle

Sporten is gezond. Voetbalclub Pulle produceert zelf lokale hernieuwbare stroom.

Word vennoot

Zon

RG Tegel

Licht in de magazijnen en burelen van RG Tegel Massenhoven

Word vennoot

Zon

VDBrande PV

Stroom van bij de boer

Word vennoot

Zon

KFC Broechem

Sporten is gezond. Voetbalclub Broechem produceert zelf lokale hernieuwbare stroom

Word vennoot

Zon

t Zwarthof

Recht van bij de boer

Word vennoot

Zon

Zonnepanelen Beernem

In Beernem bevindt zich een project waar we de combinatie maken tussen zonnepanelen en elektrische deelwagens. De groene stroom leiden we enerzijds naar het gebouw en anderzijds naar een laadpaal die we plaatsten aan de parking van de bibliotheek. We voorzien daar twee elektrische deelwagens.

Investeer mee

Overige

Deelwagens Beernem

Aan de bibliotheek van Beernem worden een gezinswagen (Renault Zoë) en een bestelwagen (Nissan E-NV200) door aandeelhouders van CoopStroom met elkaar gedeeld, alsook door het personeel van Beernem gebruikt. De wagens worden opgeladen met groene stroom van de zonnepanelen op het dak van de bibliotheek.

Investeer mee

Zon

Zonnepanelen Oostkamp

Op het dak van het gemeentehuis van Oostkamp ligt een installatie goed voor 120384 kWh. Dit komt overeen met het verbruik van 40 gezinnen. Zo bespaart deze installatie 63 ton aan CO2 per jaar.

Investeer mee

Overige

Deelwagens Oostkamp

Aan de Oostcampus in Oostkamp worden een gezinswagen (Renault Zoë), een personenbus (Nissan ENV200) en een bestelwagen (Renault Kangoo) door aandeelhouders van CoopStroom met elkaar gedeeld, alsook door het personeel van Oostkamp gebruikt. De wagens worden opgeladen met groene stroom van de zonnepanelen op het dak van de Oostcampus.

Investeer mee

Zon

Zonnepanelen Vormingplus Brugge

Op het dak van Vormingplus in Brugge zijn 46 panelen van elk 270 Wp geplaatst. Samen voorzien zij de school jaarlijks van minstens 11223 kWh aan groene stroom. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 3 gezinnen. Zo bespaart deze installatie elk jaar 6,1 ton CO2.

Investeer mee

Zon

Zonnepanelen CC Daverlo Brugge

Op het dak van det cultureel centrum Daverlo in Brugge heeft CoopStroom een zonnepaneel-installatie van 420 panelen geplaatst. Naast het deelwagenpunt voorzien deze ook het volledige cultuurcentrum van hernieuwbare energie. Dit zal jaarlijks zorgen voor een CO2-besparing van maar liefst 70 ton.

Investeer mee

Zon

Zonnepanelen Guido Gezelleschool Brugge

Op het dak van de Steinerschool “Guido Gezelle” hebben we een installatie geplaatst, van 68 panelen, goed voor samen 21080 Wp aan groene stroom. Dit komt overeen met het verbruik van een 6-tal gezinnen. Hiermee voorzien we de school van een vierde van haar energiebehoefte.

Investeer mee

Overige

DUSS Toolbox

Het ingenieursbureau DUSS beschikt over enkele tools die niet eenvoudig in gebruik zijn zonder de juiste expertise. Bv de DUSS swimming pool tool om de energieconsumptie van een zwembadcomplex in te schatten. De uitdaging voor DUSS was om deze tools zo goed mogelijk te documenteren voor de toekomstige junior engineers. CORE, een team van junior engineers, was hiervoor de ideale partner

Lees meer

Overige

Energiemonitoring Esdoornplein

CORE doet in opdracht van Mechelen Klimaatneutraal een monitoring van het gas-, elektriciteitsverbruik en de binnenhuiskwaliteit bij verschillende gezinnen in het Esdoornplein. Hierbij worden er Flukso’s gebruikt om de energieverbruiken op te meten en een Netatmo Homecoach voor de binnenhuiskwaliteit.

Lees meer

Overige

Sensi Klimaan

Klimaan is een burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaat neutrale samenleving, met oog voor het sociale aspect. CORE werkt binnen het project ‘De Energiehelden’ energiekoffers uit. Die bestaan uit meetapparatuur en instrumenten die de gebruiker in staat stelt zijn verbruik te registreren en interpreteren.

Lees meer

Waterkracht

Dijlemolens

Binnen dit project zal CORE via warmtecaptatie uit de Dijle het complex “De Dijlemolens” voorzien van warmte. De installatie zou gebruik maken van het closed-loop systeem. Hiervoor wordt een warmtewisselaar in de Dijle geplaatst. De warmtewisselaar word van stroom voorzien door middel van een waterrad.

Lees meer

Zon

Budohal – Elewijt

Een tempel voor verschillende krijgskunsten onder één dak die door Klimaan cvso en gemeente Zemst van groene energie werd voorzien.

Investeer mee

Zon

Basisschool De Regenboog – Elewijt

Ook in Elewijt realiseren we een mooi scholenproject: Gemeentelijke basisschool De Regenboog! Met zo’n 120 kWp aan zonnepanelen is dit het grootste coöperatieve zonnedak van de gemeente Zemst.

Investeer mee

Zon

OC Hofstade

Het ontmoetingscentrum in Hofstade draait sinds 2020 op coöperatieve en hernieuwbare energie.

Investeer mee

Zon

Basisschool De Pimpernel

In Zemst-Laar realiseerde Klimaan een project op een bijzonder leuke plaats: Gemeentelijke basisschool De Pimpernel! Op deze locatie werd ook al stevig gewerkt rond energiebesparing en er werd ook onthard en een wilde tuin aangelegd met een hoge biodiversiteit.

Investeer mee

Zon

Basisschool Dijkstein, Sint-Katelijne-Waver

Ons eerste project op grondgebied Sint-Katelijne-Waver is er eentje op een bijzonder leuke plaats: Gemeentelijke basisschool Dijkstein! Het project werd er met veel enthousiasme onthaald bij directie, personeel en ouderraad. Op deze locatie werd ook al stevig gewerkt rond energiebesparing en er werd ook onthard en een wilde tuin aangelegd met een hoge biodiversiteit.

Investeer mee

Zon

Gemeentegebouwen Bonheiden

In het kader van de Bonheidense opdracht, worden vijf kleinere gebouwen uitgerust met zonnepanelen. Dat is waar wij als coöperatie het verschil kunnen maken!

Investeer mee

Zon

Sporthal Gentiaan

Thuisbasis van de gelijknamige turnkring, is sporthal Gentiaan met het lage verbruik één van de kleinere projectjes. In het kader van de Bonheidense opdracht, nemen wij dit gebouw echter graag mee op in het grotere geheel. Dat is waar wij als coöperatie het verschil kunnen maken!

Investeer mee

Zon

Gemeenteschool GEBO

Ook op de Bonheidense lagere gemeenteschool GEBO investeren we in een zonne-installatie.
Het helpt mee de toekomst van onze kinderen te verzekeren. Zo zorgen we niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar maken we hernieuwbare energie ook tastbaar voor de kinderen en nemen we hen mee op de weg van de noodzakelijke energietransitie.

Investeer mee

Zon

Gemeentelijke kleuterschool GEKKO

Ook op de Bonheidense gemeentelijke kleuterschool investeren we in een zonne-installatie. Zo maken we hernieuwbare energie tastbaar voor kinderen en nemen we hen mee in de energietransitie. En er gebeurt nog heel wat rond energiebesparing en ecologie in deze school: fietsacties, afvalarme school, compostschool, mooimakers, MOS school, … . Binnenkort komt daar nog een supercool onthardingsproject bij.

Investeer mee

Zon

Verenigingslokaal in Vosselaar

Gemeente Vosselaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 4 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. In het verenigingslokaal hebben verschillende jeugdverenigingen hun uitvalsbasis.

Investeer mee

Zon

Kinderdagverblijf in Vosselaar

Gemeente Vosselaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 4 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. De gemeentelijk georganiseerde kinderopvang heeft hier zijn uitvalsbasis.

Investeer mee

Zon

BIB De Moer in Vosselaar

Gemeente Vosselaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 4 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Een oude kerk werd volledig gerenoveerd en kreeg een nieuwe invulling als BIB en ontmoetingsruimte voor de gemeenschap.

Investeer mee

Zon

Kinderopvang Druivenstraat in Turnhout

Stad Turnhout gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van een PV-installatie op het dak van de gerenoveerde kinderopvang.

Investeer mee

Zon

vzw TWERK in Herentals

In Herentals en omstreken is VZW TWERK een begrip. Mensen met autisme aan TWERK krijgen en dat met chocolade in alle geuren, kleuren en smaken is wat ze doen: https://www.twerk.be/. Campina Energie plaatste hier een PV-installatie en zal deze ook onderhouden.

Investeer mee

Zon

De Banier in Turnhout

De Banier, een begrip in de wereld van het jeugdleven en creatievelingen. Campina energie plaatste een installatie die de winkel zal voorzien van de nodige groene elektriciteit.

Investeer mee

Zon

Thomas More campus Turnhout

Thomas More Hogeschool gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installatie op hun campus in Turnhout. Medewerkers en studenten kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project.

Investeer mee

Zon

VZW WEB in Turnhout

vzw WEB, werkervaringsbedrijven in Turnhout, gaf Campina energie de opdracht tot het bouwen en onderhouden van een PV-installatie op hun nieuwe locatie “Kontoer” in het centrum van Turnhout.

Investeer mee

Zon

WZC Heilige Familie in Heist-op-den-Berg

Zorggroep Zusters van Berlaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en onderhouden en uitbaten van PV-installaties op twee woonzorgcentra van de groep. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners kunnen participeren in het project.

Investeer mee

Zon

WZC Sint Jozef in Heist-op-den-Berg

Zorggroep Zusters van Berlaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en onderhouden en uitbaten van PV-installaties op twee woonzorgcentra van de groep. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners kunnen participeren in het project.

Investeer mee

Zon

Sporthal Diepvenneke in Vosselaar

Gemeente Vosselaar gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 4 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Op de site van de sporthal worden ook brandweer en gemeentelijke werkplaats voorzien van elektriciteit uit de PV-installatie.

Investeer mee

Zon

OCMW-site in Hoogstraten

Stad Hoogstraten gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen, onderhouden en uitbaten van een PV-installatie op bestaande gebouwen en een nieuwbouw van de OCMW-site. Inwoners van de stad kunnen mee participeren in het project.

Investeer mee

Zon

De Zwarte Ruiter in Turnhout

Café De Zwarte Ruiter, een begrip in Turnhout. Op het dak van het nieuwe gebouw plaatste Campina Energie een PV-installatie.

Investeer mee

Wind

Pampero Wind in Turnhout

Samenwerking tussen ENECO, IKA en Campina Energie waarbij Campina Energie voor 20 procent eigenaar van de windmolen is.

Investeer mee

Wind

Pampero Wind in Turnhout

Samenwerking tussen ENECO, IKA en Campina Energie waarbij Campina Energie voor 20 procent eigenaar van de windmolen is.

Investeer mee

Zon

Stadsboerderij in Turnhout

De stadsboerderij in Turnhout ligt in de Heizijdse velden en is onderdeel van een recente stadsontwikkeling. Enkele ruimtes, waaronder een industriële keuken worden verhuurd. Verder is er een zelfoogsttuin en een voedselteam aanwezig.

Investeer mee

Zon

Stadsbedrijven in Turnhout

Stad Turnhout gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 5 gebouwen van de Stad. Inwoners van de stad krijgen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Stadsbedrijven is het middelpunt van de technische dienst van de stad, inclusief magazijnen.

Investeer mee

Zon

Brandweer in Turnhout

Stad Turnhout gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 5 gebouwen van de Stad. Inwoners van de stad krijgen de mogelijkheid mee te participeren in het project. De brandweerzone Taxandria heeft hier zijn uitvalsbasis.

Investeer mee

Zon

Speelkaartenmuseum in Turnhout

Stad Turnhout gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 5 gebouwen van de Stad. Inwoners van de stad krijgen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Het speelkaartenmuseum brengt alles over de drukkunst in Turnhout in beeld.

Investeer mee

Warmte

Concentrated Solar Power

Campina Energie is voor 20 % eigenaar van een Concentrated Solar Thermal Power installatie in Turnhout. Deze installatie verhit olie tot een temperatuur van 400 graden waardoor deze warmte voor bedrijfsprocessen voor bedrijfsprocessen wordt gebruikt. Dit is een samenwerking met Azteq.

Fossielvrije warmte voor productieprocessen

Zon

Plattelandscentrum Paddenbroek Gooik

Ism met gemeente Gooik plaatst Pajopower in 2019 57 zonnepanelen op dit gloednieuwe centrum. Ze worden voor 100 % gefinancieerd door inwoners uit Gooik en omgeving.

Ik doe mee

Zon

Gemeentehuis Machelen

Intercommunale Haviland ondersteunt Machelen in de plaatsing van cooperatieve zonnepanelen op het gemeentehuis.

Ik doe mee

Zon

Zwembad/Sporthal Ternat

Via het raamcontract van VEB plaatst Pajopower 190 kWp aan zonnepanelen op het sportcentrum van Ternat.

Ik doe mee

Zon

Depot Ternat

Via het raamcontract van VEB plaatst Pajopower 15 kWp aan zonnepanelen op het gemeentelijk depot.

Ik doe mee

Zon

Serviceflats Liedekerke

De bewoners van de gemeentelijke serviceflats compenseren hun gemeenschappelijk verbruik met zonnestroom van het zonnedak. Via het raamcontract van VEB plaatst Pajopower 10 kWp aan zonnepanelen.

Ik doe mee

Zon

Mortuarium Liedekerke

Via het raamcontract van VEB plaatst Pajopower 12 kWp aan zonnepanelen op het gemeentelijk mortuarium.

Ik doe mee

Zon

Woonpunt Zennevallei Halle

SHM Woonpunt Zennevallei uit Halle haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Cambio die geladen wordt op zonnestroom.

Ik doe mee

Overige

LED Relighting invalswegen Halle

Pajopower zet zichzelf in 2015 op de kaart door de straatverlichting langs 4 Halse invalswegen te relighten (225 straatlampen).

Ik doe mee

Overige

LED Relighting Mobilaswijk Liedekerke

Pajopower relight in 2018 deze Liedekerkse wijk.

Ik doe mee

Zon

OMC Turnhout

Installatie op de gebouwen van de Open Manufacturing Campus vzw. De meest productieve km² van Vlaanderen. Het eerste PV-project van Campina Energie.

Investeer mee

Zon

Chiro Achter-Olen

Een PV-installatie op de lokalen van de grootste Chiro-werking van Vlaanderen. Deze installatie zorgt er mee voor dat het gebouw op termijn geen gas meer nodig heeft aangezien er ook warmtepompen werden geplaatst.

Investeer mee

Zon

VIBO De Ring in Turnhout

Een samenwerking met het Vrij Instituut voor Buitengewoon Onderwijs in Turnhout. De zonnepanelen zorgen voor heel wat hernieuwbare energie.

Investeer mee

Zon

WZC Sint-Anna in Herentals

Stad Herentals (OCMW) gaf Campina Energie de opdracht tot het plaatsen en uitbaten van een PV-installatie op het dak van woonzorgcentrum Sint-Anna. Alle inwoners van Herentals kregen de kans mee te participeren.

Investeer mee

Zon

WZC De Wending in Turnhout

Via Into Facilities, het ontzorgbedrijf waarmee zorggroep Orion een samenwerking heeft, plaatste Campina Energie een PV-installatie op het dak van WZC De Wending in Turnhout. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners konden mee participeren.

Investeer mee

Zon

GBS De Kangoeroe in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. GBS De Kangoeroe is de basisschool van de gemeente met op de site ook kinderopvang.

Investeer mee

Zon

AC De Plaetse in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. AC De Plaetse is het administratief centrum van de gemeente met o.a. raadszaal.

Investeer mee

Zon

Scholeke Brasel in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Scholeke Brasel is een vrijetijdsruimte van de gemeente.

Investeer mee

Zon

OC Tijl 4 in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. OC Tijl 4 is een vrijetijdsruimte van de gemeente waar enkele jeugdverenigingen hun uitvalsbasis hebben.

Investeer mee

Zon

Sportpark Brasel in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project. Sportpark Brasel is het sportcomplex met sporthal van de gemeente.

Investeer mee

Zon

Gemeentelijke werkplaats in Dessel

Gemeente Dessel gaf Campina Energie de opdracht tot het bouwen en uitbaten van PV-installaties op 6 gebouwen van de gemeente. Inwoners van de gemeente kregen de mogelijkheid mee te participeren in het project.

Investeer mee

Zon

Jan Frans Willemsschool

De gemeentelijke kleuter- en basisschool uit Boechout haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

Sporthaven in het sportlandschap

Het gemeentelijk gebouw ‘Sporthaven’ in Mortsel haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

OC – “De Witte Merel”

Ontmoetingscentrum De witte Merel in Lint haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

Sporthal Sneppenbos

Sporthal Sneppenbos in Boechout haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

Gemeentehuis Bonheiden

Het gemeentehuis in Bonheiden haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

Bibiotheek Bonheiden

De bib van Bonheiden haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

VME Rubenspark

De bewoners van de appartementen van het Rubenspark in Edegem voeden hun “gemene delen” gedeeltelijk met zonnestroom van het zonnedak van ZuidtrAnt.

Investeer mee

Zon

Academie(AMWD )

De academie Muziek Woord en Dans uit Mortsel haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen.Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

OCMW Lint – WZC Zonnestraal

Het woon- zorgcentrum Zonnestraal uit Lint haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partijen. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

Sportcomplex De Nachtegaal

Sportcomplex De Nachtegaal in Kontich haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een win-win voor beide partije

Investeer mee

Zon

t Gasthuis Wijnegem

Het gemeenschapscentrum ‘t Gasthuis in Wijnegem haalt haar stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een WIN- WIN voor beide partijen. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

Stalins in de zon

In en rond de Stalinsstraat in Deurne zoekt ZuidtrAnt, samen met Stadslab2050, Fluvius en het Energiehuis naar manieren om hernieuwbare energie onder buren te delen. Zo bouwen we hier aan een van de eerste energiegemeenschappen in Vlaanderen.

Deel de zon

Warmte

Warmte Verzilverd

In Mortsel en Edegem werken de energiecoöperaties ZuidtrAnt-W en Ecopower samen met de experten van Kelvin Solutions aan het eerste warmtenet dat woningen verwarmt met industriële restwarmte van de AGFA Gevaert-fabriek.

Investeer mee

Zon

Woonzorgcentrum Keyhof

In Huldenberg heeft uitbater Woonzorgnet Dijleland gekozen voor Druifkracht om zonne-energie te produceren samen met de bewoners uit de streek. Samen legden we 267 panelen (119 kWp), die jaarlijks even veel elektriciteit opwekken als het verbruik van 33 gezinnen.

Investeer mee

Zon

Woonzorgcentrum Ter Meeren

In Huldenberg heeft uitbater Woonzorgnet Dijleland gekozen voor Druifkracht om zonne-energie te produceren samen met de bewoners uit de streek. Samen legden we 283 panelen (119 kWp), die jaarlijks even veel elektriciteit opwekken als het verbruik van 33 gezinnen.

Investeer mee

Zon

Gemeentelijke basisschool Vossem Tervuren

De gemeente Tervuren laat, ikv haar klimaatbeleid, zonnepanelen plaatsen op een gemeentelijke basisschool in deelgemeente Vossem. Ze kiest hierbij voor een alternatieve financiering waarbij de inwoners mee kunnen investeren in de zonnepanelen op haar gebouw.

Ik doe mee

Zon

Pachthof Stroykens Tervuren

De gemeente Tervuren plaatst ikv haar klimaatbeleid 42 kWp zonnepanelen op haar gemeenschapscentrum in Duisburg.

Ik doe mee

Zon

Sporthal Steenberg Tervuren

De gemeente Tervuren plaatst, via een eigen aanbesteding, 45 kWp zonnepanelen op de gemeentelijke sporthal.

Ik doe mee

Zon

Curling Club Zemst

Curlingclub Zemst gaat in ze met Pajopower om haar ijsbaan (deels) te koelen met hernieuwbare burgerstroom (73 kWp).

Ik doe mee

Zon

Loods openbare werken Gooik

Via het raamcontract van VEB plaatst Pajopower 18 kWp aan zonnepanelen op de gemeentelijke loods.

Ik doe mee

Zon

Veneco Zelzate – Politiekantoor

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Zelzate – School Krekel

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Zelzate – ‘t Krekeltje

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – OCMW

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zeven gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – Sporthal Lembeke

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – WZC De Boomgaard

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – GAW De Joker

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – Technische dienst depot

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – IBO Lembeke

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Kaprijke – Administratief Centrum

Intercommunale Veneco ondersteunt Kaprijke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 7 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Wachtebeke – Cultuurhuis

Intercommunale Veneco ondersteunt Wachtebeke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 4 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Wachtebeke – Jeugdhuis

Intercommunale Veneco ondersteunt Wachtebeke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 4 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Wachtebeke – Buitenschoolse kinderopvang

Intercommunale Veneco ondersteunt Wachtebeke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 4 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Wachtebeke – Woonzorgcentrum

Intercommunale Veneco ondersteunt Wachtebeke in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden 4 gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

College Ten Doorn

College Ten Doorn plaatst zonnepanelen via derdepartijfinanciering. Deze installatie is een samenwerking tussen Energent en Volterra, ondersteund door Rhedcoop.

Investeer mee

Zon

CVO Impuls

Stad Gent investeert in zonnepanelen op eigen dak. Dit gebeurt via eigen investeringen én zon via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Sporthal Destelbergen

Gemeente Destelbergen plaatst op zijn sporthal zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

WALPURGIS / deFENIKS

ZuidtrAnt plaatste zonnepanelen bij cultuurhuis deFENIKS als derdepartijfinanciering en krijgt in ruil voor de zonnestroom een vergoeding. Om alle energiestromen te optimaliseren plaatste ZuidtrAnt met Vlaamse subsidies een Greenrock zoutbatterij. Deze site is gekoppeld aan een elektrische deelwagen van Partago die geladen wordt op zonnestroom.

Investeer mee

Zon

Zwembad Den Bessem

Het intergemeentelijk zwembad Den Bessem in Mortsel haalt zijn stroom gedeeltelijk uit zonnepanelen die burgers financierden met een WIN- WIN voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

Kaleidoscoop

Kaleidoscoop bvba is een privé-cultureel centrum in de vroegere fabriek “Lustrerie Stella”. ZuidtrAnt plaatste zonnepanelen op dit ontmoetingscentrum voor kunstenaars en artiesten als derdepartijfinanciering en krijgt in ruil voor de zonnestroom een vergoeding. Een win- win voor beide partijen.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Basisschool O.-L.-V.-Visitatie Klimop

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Basisschool Oude Bareel

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – BKO Het Bengelhuisje Bellem

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Feestzaal Aalter Brug

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Feestzaal Bellem

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Feestzaal Poeke

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Feestzaal Sint-Maria-Aalter

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Gemeentelijk magazijn

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Jeugdcentrum Kadans

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Voetbalaccommodatie Bellem

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Voetbalaccommodatie Sint-Maria-Aalter

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – KLJ Ursel

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Aalter – Sportpark Aalter Lindelaan

Intercommunale Veneco ondersteunt Aalter in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden elf gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Lievegem – Gymzaal Waarschoot

Intercommunale Veneco ondersteunt Lievegem in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden vier gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Lievegem – Kinderopvang Domino

Intercommunale Veneco ondersteunt Lievegem in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden vier gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Lievegem – Gemeentehuis Waarschoot

Intercommunale Veneco ondersteunt Lievegem in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden vier gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Lievegem – Administratief Centrum Lovendegem

Intercommunale Veneco ondersteunt Lievegem in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden vier gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Zelzate – Gemeentehuis

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Zelzate – Bibliotheek

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Veneco Zelzate – OCMW Kinderopvang Speelwolk

Intercommunale Veneco ondersteunt Zelzate in de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering. In totaal worden zes gemeentelijke daken voorzien van panelen.

Investeer mee

Zon

Zilverlinde

Dit project combineert de sanering van de hoogspanningscabine met zon via derdepartijfinanciering. Energent financiert en begeleidt zowel de sanering van de cabine als de plaatsing van de zonnepanelen. Deze installatie liep vertraging op door decoronalockdown van de woonzorgcentra.

Investeer mee

Zon

OLV Veldbloemen

Na campus Zilverlinde voorziet Energent nu ook zonnepanelen op de nieuwste campus van de groep Woonzorgcentra Sint-Fransicus.

Investeer mee

Zon

WGC Malpertuus

WGC Malpertuus diende na een stevige verbouwing zonnepanelen te plaatsen om aan de EPB-normering te voldoen. EnerGent financiert, plaatst en onderhoudt deze installatie.

Investeer mee

Zon

Wooncoop – Albertlaan

Wooncoop is een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. EnerGent beheert de zonnepaneelinstallatie op het dak van de co-housing Albertlaan.

Investeer mee

Zon

Edugo – Lourdes

School Edugo plaatst op 2 locaties zonnepanelen via derdepartijfinanciering, Edugo Lourdes en Edugo Rafaëlstraat. Zonnepanelen op scholen, dat is een nieuwe generatie ecologisch klaarstomen.

Investeer mee

Zon

Edugo – Rafaëlstraat

Edugo plaatst op 2 locaties zonnepanelen via derdepartijfinanciering, Edugo Lourdes en Edugo Rafaëlstraat. Zonnepanelen op scholen, dat is een nieuwe generatie ecologisch klaarstomen.

Investeer mee

Zon

Wonderwijs

In dit Rhedcoop project combineren we zolderisolatie met zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Con Brio

Dit is de tweede installatie voor Con Brio. De eerste installatie bevindt zich in de Antwerpsesteenweg. De installatie hier, in de Muizelstraat is een kleinere installatie, die mogelijk in de toekomst uitgebreid wordt.

Investeer mee

Zon

Weerwerk

Weerwerk staat in voor professionele activering, opleiding en coaching. Als ecologisch verantwoorde ondernemen stappen ze in het verhaal zon via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

ACV

ACV Oost-Vlaanderen produceert lokale, groene stroom dankzij de panelen van Energent. Energie in handen van een burgercoöperatie past mooi bij de waarden die het ACV uitstraalt.

Investeer mee

Zon

De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke stelt zijn (platte) daken ter beschikking voor een zonnepaneelinstallatie via derdepartijfinanciering. De historische site blijft gewaarborgd.

Investeer mee

Zon

VDK Zelzate

VDK bank staat voor duurzaam ondernemen, daar hoort ook ecologisch gedachtengoed bij.

Investeer mee

Zon

Gemeente Merelbeke – sporthal

Eind 2020 schreef de gemeente Merelbeke een bestek uit voor de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering op zijn gebouwen. De aan Energent gegunde panden omvatten de sporthal, het cultuurhuis, de kinderopvang en een passiefschool of zo’n 670 zonnepanelen in totaal.

Investeer mee

Zon

Gemeente Merelbeke – cultuurhuis

Eind 2020 schreef de gemeente Merelbeke een bestek uit voor de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering op zijn gebouwen. De aan Energent gegunde panden omvatten de sporthal, het cultuurhuis, de kinderopvang en een passiefschool zo’n 670 zonnepanelen in totaal.

Investeer mee

Zon

Gemeente Merelbeke – kinderopvang

Eind 2020 schreef de gemeente Merelbeke een bestek uit voor de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering op zijn gebouwen. De aan Energent gegunde panden omvatten de sporthal, het cultuurhuis, de kinderopvang en een passiefschool zo’n 670 zonnepanelen in totaal.

Investeer mee

Zon

Gemeente Merelbeke – passiefschool

Eind 2020 schreef de gemeente Merelbeke een bestek uit voor de plaatsing van zonnepanelen via derdepartijfinanciering op zijn gebouwen. De aan Energent gegunde panden omvatten de sporthal, het cultuurhuis, de kinderopvang en een passiefschool zo’n 670 zonnepanelen in totaal.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Basisschool O.-L.-V.-Visitatie Mariakerke

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Basisschool De Krekel

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Basisschool O.-L.-V.-Visitatie Bottelare

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Sint-Jan – Sint-Janscollege Basisschool Visitatie

Scholengroep Sint-Jan plaatst op zes scholen zonnepanelen via derdepartijfinanciering.

Investeer mee

Zon

Solidagro VZW – Sint-Niklaas

VZW Solidagro investeert in zonnepanelen op haar kantoren. Ze kiest hierbij voor een financiering door een burgercoöperatie.

Investeer mee

Zon

Toren van Babel (Bargiekaai)

Er liggen zonnepanelen op twee daken van school de Toren van Babel. Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op zeven daken (vijf scholen en twee ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

CLW Gent (Wittemolenstraat)

Op deze site staan 9 omvormers voor een relatief kleine installatie. Dit heeft te maken met het specifieke net in deze zone (230V zonder aarding). Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op zeven daken (vijf scholen en twee ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

Freinetschool De Harp (Pollepelstraat)

Op de daken van Freinetschool de Harp werd een zonnepaneelinstallatie geplaatst. Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op zeven daken (vijf scholen en twee ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

Hotelschool (Tweebruggenstraat)

De panelen op het dak krijgen bleek geen senicure. Een kraan moest ‘s nachts het materiaal naar boven hijsen, om de route vrij te houden voor verkeer. Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op zeven daken (vijf scholen en twee ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

Stad Gent – Ontmoetingscentrum (Pijphoekstraat)

De panelen liggen verspreid over het leien dak en twee platte daken. Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op 7 daken (5 scholen en 2 ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

Ontmoetingscentrum MELAC (Dorpsstraat)

Op het dak van het vernieuwde ontmoetingscentrum liggen 74 panelen. Het gemeentebestuur Gent koos in 2018 om op zeven daken (vijf scholen en twee ontmoetingscentra) zonnepanelen te plaatsen. Deze investering wordt gedragen door EnerGent en BeauVent.

Investeer mee

Zon

Compaan

Het eigenverbruik van deze installatie is uitzonderlijk hoog. De daken zijn volledig gevuld, de geproduceerde zonnestroom zal voornamelijk door de bakkerij Compaan op de site afgenomen worden.

Investeer mee

Zon

WGC De Kaai

Op het dak van het vernieuwde wijkgezondheidscentrum prijken 56 panelen. De installatie werd verdeeld in 3 zones, richting Oost/West/Zuid. De installatie staat deels op EPDM en deels op het groendak.

Investeer mee

Zon

WGC Nieuw Gent

Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent neemt de stroom af van deze installatie. De installatie werd verdeeld over verschillende zones van het dak, rekening houdend met de specifieke helling van de driehoekige delen van het platte dak.

Investeer mee

Zon

Sint-Janscollege campus Visitatie

Dit is tweede site van het Sint-Janscollege, na campus Heiveld. Uniek is hier de combinatie van de oude, hellende daken en de zonnepaneelinstalaltie.

Investeer mee

Zon

Sint-Janscollege campus Heiveld

Op de daken van Sint-Janscollege campus Heiveld wordt een installatie gebouwd van 100 kWp. Dat zijn 364 panelen die jaarlijks 90.000 kWh groene, lokale stroom zullen leveren.

Investeer mee

Zon

Campo – Nieuwpoortheater

Als lid van GreenTrack vindt Campo het belangrijk zijn ecologisch steentje bij te dragen. Deze installatie is een mooie mengvorm van panelen, vooraan een zuidelijk gerichte installatie op hellend pannendak, achteraan een oostelijk gerichte installatie op het zinken dak.

Investeer mee

Zon

WGC Botermarkt

De installatie werd geplaatst op het bestaande groendak. Het wijkgezondheidscentrum geeft toelating om op zijn dak panelen te plaatsen via financiering van Energent. De opgewekte zonnestroom wordt doorverkocht aan het WGC gedurende een looptijd van 20 jaar.

Investeer mee

Zon

The Hive – coworking space

Op het dak van co-working space The Hive zijn panelen geplaatst. De zonnestroom wordt gebruikt voor het verbruik van de kantoren en de aanwezige laadpalen voor elektrische wagens.

Investeer mee

Zon

Aldi

De winkelketen Aldi neemt de stroom af van deze installatie. Dit uniek project toont de mogelijkheden van grote winkeldaken voor hernieuwbare energielevering. Dankzij de toestemming van Siklos Invest nv, eigenaar van het winkelcentrum, plaatst EnerGent hier in totaal meer dan 600 zonnepanelen.

Investeer mee

Zon

De Punt

Bedrijfscentrum De Punt draagt zijn steentje bij rond ecologie. Deze installatie is een uitbreiding van de bestaande installatie op het dak.

Investeer mee

Zon

Zaal Lux

Zaal Lux neemt de stroom af van een zonnepaneelinstallatie op de daken van Hubo/Tom&Co. Dit uniek project toont de mogelijkheden van grote winkeldaken voor hernieuwbare energielevering. Dankzij de toestemming van Siklos Invest nv, eigenaar van het winkelcentrum, plaatst EnerGent hier in totaal meer dan 600 zonnepanelen) Deze zonnepanelen voorzien organisaties onder het dak en op dezelfde site van stroom.

Investeer mee

Zon

News/Baldwin

De organisaties News en Baldwin nemen stroom af van een zonnepaneelinstallatie op de daken van Hubo/Tom&Co. Dit uniek project toont de mogelijkheden van grote winkeldaken voor hernieuwbare energielevering. Dankzij de toestemming van Siklos Invest nv, eigenaar van het winkelcentrum, plaatst EnerGent hier in totaal meer dan 600 zonnepanelen) Deze zonnepanelen voorzien organisaties onder het dak en op dezelfde site van stroom.

Investeer mee

Zon

Dagverzorgingscentrum woon- en zorgcentrum Kouterhof

De gemeente Destelbergen stelt daken ter beschikking van WZC Kouterhof. EnerGent financiert de installatie en verkoopt de zonnestroom door aan een lager tarief dan de stroom van het net.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Menen – Bezinningsruimte

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen, gefinancierd door burgers via de twee energiecoöperaties.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Menen – WZC Andante

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Menen – WZC Ceres

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Deerlijk – Gemeentehuis

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Deerlijk – Voetbal Sint-Lodewijk

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Deerlijk – HVZ Fluvia

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Wervik – Sint-Janshospitaal

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Waregem – Stedelijke Basisschool Beveren-Leie

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Waregem – Stedelijke Basisschool Desselgem

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Waregem – OC Nieuwenhove

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Waregem – Sporthal Beveren-Leie

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Zwevegem – Cultureel Centrum Theaterzaal

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Harelbeke – School Centrum

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Harelbeke – School Zuid

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Harelbeke – OC Zuiderkouter

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Harelbeke – WZC De Vlinder

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Harelbeke – WZC Ceder aan de Leie

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Avelgem – Gemeentehuis

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Avelgem – Sportcentrum Ter Muncken

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

GC De Route – Gemeente Sint-Gillis-Waas

De gemeente Sint-Gillis-Waas laat, in het kader van haar klimaatbeleid, zonnepanelen plaatsen op haar gemeenschapscentrum De Route. Ze kiest hierbij voor een alternatieve financiering waarbij de inwoners mee kunnen investeren in de zonnepanelen op haar gebouw.

Investeer mee

Zon

Sint-Jozefsinstituut Kleine prins

Op deze school in Geraardsbergen werd een kleine maar fijne installatie zonnepanelen gerealiseerd. De school geeft het goede voorbeeld door zoveel mogelijk hernieuwbare energie te verbruiken

Investeer mee

Zon

Soieries Elites 2020

Na het succes van de installatie uit 2018, werden in 2020 nog eens 160 zonnepanelen geplaatst op het dak van dit bedrijf.

Investeer mee

Zon

OC Oordegem

De gemeente Lede en Denderstroom energiecoöperatie realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden, en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

Bibliotheek De Bron

De gemeente Lede en Denderstroom energiecoöperatie realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden, en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

OC Wanzele

De gemeente Lede en Denderstroom energiecoöperatie realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden, en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

BKO Wanzele

De gemeente Lede en Denderstroom energiecoöperatie realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden, en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

WZC Hof Ter Veldeken

De gemeente Lebbeke stelde het dak van woonzorgcentrum Hof Ter Veldeken ter beschikking van energiecoöperatie Denderstroom. Er werden 320 zonnepanelen geplaatst, waarvan de geproduceerde stroom bijna volledig door het woonzorgcentrum wordt verbruikt. 100 % van de investering werd gefinancierd door burgers uit Lebbeke. Samen versnellen ze de energietransitie.

Investeer mee

Zon

Brussegem

De gemeente Merchtem werkte samen met Denderstroom Energiecoöperatie om op dit ontmoetingscentrum een installatie zonnepanelen te realiseren die volledig in handen is van burgers. Door de oriëntatie van het dak presteert de installatie zeer goed.

Investeer mee

Zon

De Palaver

De gemeente Denderleeuw wilde graag meewerken aan de realisatie van meer hernieuwbare energie. Samen met Denderstroom werden drie installaties gerealiseerd.

Investeer mee

Zon

GBS De Toverlelie Iddergem

De gemeente Denderleeuw wilde graag meewerken aan de realisatie van meer hernieuwbare energie. Samen met Denderstroom werden drie installaties gerealiseerd.

Investeer mee

Zon

Huis van het kind

De gemeente Denderleeuw wilde graag meewerken aan de realisatie van meer hernieuwbare energie. Samen met Denderstroom werden drie installaties gerealiseerd.

Investeer mee

Zon

Volkskring

De gemeente Lede en Denderstroom realiseerden samen bijna 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

Administratief Centrum Steenberg

De gemeente Erpe-Mere en Denderstroom realiseerden samen meer dan 100 zonnepanelen op administratief centrum Steenberg. De installatie werd voor 100 % gefinancierd door inwoners van Erpe-Mere.

Investeer mee

Zon

Ten Bos

De gemeente Merchtem werkte samen met Denderstroom om op gemeenteschool Ten Bos een installatie zonnepanelen te realiseren die volledig in handen is van burgers.

Investeer mee

Zon

WZC Markizaat

De gemeente Lede en Denderstroom realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

Ommegang

De gemeente Lede en Denderstroom energiecoöperatie realiseerden samen 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Door de burgers mee te laten investeren in hernieuwbare energie konden deze projecten sneller gerealiseerd worden, en worden zowel de gemeente als de burgers er financieel beter van.

Investeer mee

Zon

UBUNTUx8K Avelgem

Op de vrije daken van de maatwerk ateliers van groep UBUNTUx8K in Avelgem en Kuurne worden zonnepanelen geplaatst door Vlaskracht. Door de plaatsing van de zonnepanelen zal de elektriciteitsvraag van beide sites met ca. 30% dalen, wat voor groep UBUNTUx8K een mooie besparing oplevert.

Investeer mee

Zon

UBUNTUx8K Kuurne

Op de vrije daken van de maatwerk ateliers van groep UBUNTUx8K in Avelgem en Kuurne worden zonnepanelen geplaatst door Vlaskracht. Door de plaatsing van de zonnepanelen zal de elektriciteitsvraag van beide sites met ca. 30% dalen, wat voor groep UBUNTUx8K een mooie besparing oplevert.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Menen – Gemeenteschool Barthel Rekkem

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

ZONkracht Menen – TD Menen

Beauvent en Vlaskracht werden geselecteerd voor een overheidsaanbesteding die Leiedal voerde namens Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. De opdracht omvat de plaatsing van zonnepanelen op openbare gebouwen.

Investeer mee

Zon

Advocatenkantoor Cottyn

Advocatenkantoor Cottyn stelde zijn dak ter beschikking van Denderstroom Energiecoöperatie om een installatie zonnepanelen te plaatsen die voor 100 % gefinancierd is door Aalstenaars. Het advocatenkantoor geniet van goedkope, lokaal geproduceerde hernieuwbare energie. En de coöperanten genieten mee van de opbrengst.

Investeer mee

Zon

De Loods vzw

In 2016 werd voor het eerst in Vlaanderen coöperatief geïnvesteerd in zonnepanelen. Op het dak van bio-boerderij De Loods in Aalst werden 38 zonnepanelen geplaatst. Burgercoöperatie Denderstroom was geboren.

Investeer mee

Zon

Kinépraktijk Verleysen

In 2017 werden op deze privé woning 17 coöperatieve zonnepanelen geplaatst.

Investeer mee

Zon

Het wereldhuis

In 2017 werden op dit ontmoetingscentrum in Aalst 14 zonnepanelen geplaatst, volledig gefinancierd door lokale burgers.

Investeer mee

Zon

Woning Gielkens

In 2017 werden op deze privé woning 17 coöperatieve zonnepanelen geplaatst.

Investeer mee

Zon

St-Pauluskerk

Dit project van Denderstroom op een kerk kreeg in 2018 veel persaandacht. Het is uniek dat de parochianen mee konden investeren in de 36 zonnepanelen.

Investeer mee

Zon

Sporthal Ten Rozen

In samenwerking met de stad Aalst kon Denderstroom in 2018 40 zonnepanelen realiseren op deze sporthal. Ze werden voor 100 % gefinancieerd door burgers uit Aalst.

Investeer mee

Zon

Soieries Elites 2018

In 2018 werden op deze garenspinnerij in Brakel 165 coöperatieve zonnepanelen geïnstalleerd. Het was het eerste industrieel bedrijf waar een coöperatie mee aan de slag ging. De installatie werd ingehuldigd door Herman en Alexander De Croo.

Investeer mee

Zon

WZC Sint-Anna

Op dit woonzorgcentrum investeren burgers samen in een installatie zonnepanelen. De stroom wordt grotendeels afgenomen door het woonzorgcentrum zelf.

Investeer mee

Zon

WZC Sint-Jozef

Op dit woonzorgcentrum investeren burgers samen in een installatie zonnepanelen. De stroom wordt grotendeels afgenomen door het woonzorgcentrum zelf.

Investeer mee

Zon

De Garve Ophasselt

De beheerraad van ontmoetingscentrum De Garve in Ophasselt zag wel iets in zonnepanelen die door de omwonenden zouden worden gefinancierd. Samen met Denderstroom werd een kleine maar fijne installatie zonnepanelen gerealiseerd.

Investeer mee

Zon

Erasmus 1

Op dit appartementsgebouw realiseerde Denderstroom twee PV installaties die de gemeenschappelijke delen voorzien van lokaal geproduceerde hernieuwbare energie.

Investeer mee

Zon

Erasmus 2

Op dit appartementsgebouw realiseerde Denderstroom twee PV installaties die de gemeenschappelijke delen voorzien van lokaal geproduceerde hernieuwbare energie.

Investeer mee

Zon

Sint-Catharinacollege Moerbeke lager

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Zarlardinge

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Onkerzele

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Moerbeke kleuter

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Idegem

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Viane

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Zon

VBS Sint-Catharinacollege Overboelare

Als deel van het “stroomversnellers” project in 2019 realiseerden energiecöperatie Denderstroom en de stad Geraardsbergen zonnepanelen op 7 scholen. Zij verbruiken nu lokaal geproduceerde hernieuwbare energie én tonen aan de volgende generatie burgers hoe zij samen de energietransitie kunnen waarmaken.

Investeer mee

Stroomlevering

Groene burgerstroom

ZuidtrAnt heeft een overeenkomst met Ecopower, de burgercoöperatie die naast groenestroomproducent ook elektriciteitsleverancier is. Wie coöperant is van ZuidtrAnt kan thuis de stroom van de projecten verbruiken door een contract af te sluiten met Ecopower.

Kies voor groene burgerstroom

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Volterra heeft een overeenkomst met Ecopower cv. Ecopower is naast groenestroomproducent ook elektriciteitsleverancier. Volterra verkoopt aan Ecopower de stroom van de productieprojecten en Ecopower levert die bij je thuis.

Kies voor groene burgerstroom

Energieadvies

Energiezuinig op school

Met het project Energiezuinig op school meet ZuidtrAnt hoeveel een basisschool verbruikt en helpen we het verbruik verminderen. We dompelen de leerlingen ook in een educatief aanbod rond energie.

Maak je school energiezuinig

Energieadvies

Renovatiebegeleiding

ZuidtrAnt wil mee werken aan de uitdaging om ook bestaande woningen energiezuinig en klimaatbestendig te maken. Hiervoor zetten wij onze BENOvatiecoach in!

Maak je woning energiezuinig

Derdepartijfinanciering

Zon via derdepartijfinanciering

Ben je als organisatie eigenaar, pachter of opstalhouder van een groot en kwalitatief dak? En verbruik je minstens 20.000 kWh per jaar aan elektriciteit? Dan kan Energent met de financiering van haar coöperanten jouw dak van zonnepanelen voorzien en de geproduceerde stroom aan jou verkopen. Een win-win voor iedereen!

Jouw dak, onze investering!

Groene warmte

Heat as a service

Energent biedt esco formules aan in projectontwikkelingen met een minimum van 80 woningen, waarbij Energent de warmte/koudeproductie organiseert, deze investering draagt en de exploitatie uitvoert. Energent is aandeelhouder en bestuurder bij Ducoop cv in het project De Nieuwe Dokken Gent.

Heat as a service

Energieadvies

Monitor je verbruik

EnergieID is jouw slimme hulp bij het meten en opvolgen van je energieverbruik. Via dit gratis, veilig online platform kan je al je energiegegevens bij te houden. Voor wie een digitale meter heeft heeft, kan het ook helemaal automatisch via verschillende integraties. Want meten is weten!

Volg je verbruik op

Groepsaankoop

Zonnewijzer

Met het project “Zonnewijzer” moedigt Klimaan mensen aan om hun eigen zonnestroom te gaan opwekken. Met een objectief advies en een doorlopende samenaankoop van zonnepanelen ontzorgen we iedereen met interesse van a tot z. Je kan je permanent aanmelden.

Klimaan wijst de weg naar de zon

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Word coöperant van Klimaan en verbruik thuis de lokale groene stroom van de Klimaan-installaties door een contract af te sluiten via Ecopower

Kies voor groene burgerstroom

Overige

Energiehelden

Hoeveel elektriciteit gebruikt jouw koelkast eigenlijk? Heb je al je lampen door LEDlampen vervangen? Hoeveel m3 gas kan je maandelijks uitsparen door een spaardouchekop te installeren? Waarschijnlijk ben je al een kei in het CO2-besparen, maar misschien verbruikt jouw buur nòg minder. Wat is zijn of haar geheim? Meten is weten!

Meet mee!

Overige

Scholen als Energiegemeenschap

Scholen zijn een herkenbaar punt in de wijk en een goed vertrekpunt om energiegemeenschappen uit te bouwen. Met het project Scholen als Energiegemeenschap (SEG) zetten wij acties op binnen en buiten de schoolmuren en zetten we de leerlingen aan om hun inzichten te delen met hun ouders aan de keukentafel. Stap voor stap naar het energiesysteem van de toekomst.

Doe mee met jouw school

Derdepartijfinanciering

Groene energie zonder investering

In het Demerbekken (Vlaams-Brabant & Limburg) werkt Navitas Energie samen met overheden en organisaties om de omschakeling naar hernieuwbare energie te versnellen. Heb je een groot dak geschikt voor een project met zonnepanelen? Wij realiseren dit én financieren het met burgerkapitaal.

Zon zoekt dak!

Derdepartijfinanciering

Zorgeloos zon op je dak

Heb je als bedrijf, organisatie of openbaar bestuur een groot dak ter beschikking ? Wij bekijken graag of wij een aantrekkelijk en zorgeloos aanbod kunnen doen door een project zonnepanelen te ontwikkelen en financieren op uw dak. Wij betrekken werknemers of buurtbewoners, zodat de energietransitie in handen is van lokale burgers.

Stel je dak ter beschikking

Deelmobiliteit

Elektrisch autodelen

Partago biedt 100% 100% elektrische deelauto’s aan. Twee keer 100%, want al onze auto’s, busjes en bestelwagens rijden volledig elektrisch op energie van hier. Goed voor het klimaat! Een eenvoudig alternatief voor een eigen tweede auto. Ook in jouw buurt? Check op onze website.

Rij elektrisch

Derdepartijfinanciering

Zonnestroom zonder investering

Heeft u als bedrijf, organisatie of openbaar bestuur een groot dak ter beschikking? Wij bekijken graag of wij u een aantrekkelijk en zorgeloos aanbod kunnen doen door een project zonnepanelen te ontwikkelen en financieren op uw dak. Wij betrekken werknemers of buurtbewoners, zodat de energietransitie in handen is van lokale burgers.

Stel je dak ter beschikking! Stroomvloed logo

Deelmobiliteit

Autodelen E-wagen Stasegem

Alle Vlaskracht aandeelhouders en leden van Partago kunnen van de deelwagens op alle verschillende locaties gebruik maken. Er blijven ook wagens bij komen, waardoor nieuwe standplaatsen bij komen. De wagens worden ook vaak gebruikt door personeel van de stad of gemeente waar de wagen staat.

Rij elektrisch

Deelmobiliteit

Autodelen E-wagen Zwevegem

Alle Vlaskracht aandeelhouders en leden van Partago kunnen van de deelwagens op alle verschillende locaties gebruik maken. Er blijven ook wagens bij komen, waardoor nieuwe standplaatsen bij komen. De wagens worden ook vaak gebruikt door personeel van de stad of gemeente waar de wagen staat.

Rij elektrisch

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Om dit mogelijk te maken sloot Vlaskracht een overeenkomst met Ecopower cv. Ecopower is naast groenestroomproducent ook elektriciteitsleverancier. Vlaskracht verkoopt aan Ecopower de stroom van haar grote zonneprojecten en later ook windturbines en Ecopower levert die bij je thuis.

Kies voor groene burgerstroom

Derdepartijfinanciering

Zon op je dak

Tegen 2030 wil de stad Eeklo zonnepanelen op 60% van de daken. Samen met de burgercoöperaties Ecopower en Volterra wil men zonnepanelen installeren op scholen, stadsgebouwen, bedrijven en privéwoningen. Alle inwoners van Eeklo kunnen mede-eigenaar worden en dan ook de geproduceerde stroom afnemen.

Zon op jouw dak?

Derdepartijfinanciering

Samen CO2 reduceren

We onderzoeken samen met gemeenten, bedrijven en verenigingen de mogelijkheden om zonne-installaties te bouwen of energiebesparende maatregelen zoals led verlichting of warmtepompen te financieren. Wil jij ook een duurzamere school, bedrijf of lokale overheid? Contacteer ons!

Mee CO2 besparen?

Deelmobiliteit

Elektrisch autodelen via Partago

Een elektrische deelwagens van Partago zijn gekoppeld aan zonnedaken van ZuidtrAnt. Onze coöperanten kunnen hierdoor ook alle deelwagens van Partago gebruiken. Zo werken coöperaties samen waar mogelijk.

Rij elektrisch

Derdepartijfinanciering

Zonnestroom zonder zelf te investeren

Energiecoöperatie ZuidtrAnt investeert met burgerkapitaal in zonnepanelen op grote daken van scholen, overheden, bedrijven, … en realiseert zo een win-win-win: voor de klant die het dak deelt, voor het milieu én voor de coöperanten die delen in de winst.

Deel jouw dak

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Stroomvloed verkoopt de geïnjecteerde stroom van haar grote zonneprojecten en in de toekomst ook windturbines aan Ecopower, Ecopower levert die stroom bij je thuis. Om dit mogelijk te maken sloot Stroomvloed een overeenkomst met Ecopower want Ecopower is naast groenestroomproducent ook elektriciteitsleverancier.

Kies voor groene burgerstroom Stroomvloed logo

Groepsaankoop

Groepsaankoop glas

Wist je dat hoogrendementsglas (HR-glas) drie keer minder energie doorlaat dan gewoon dubbel glas? Door je glas te vervangen, kan je mooi besparen om je energiefactuur. In negen gemeenten van Leie-Schelde-Oostrand organiseert intercommuncale Veneco en energiecoöperatie Energent een groepsaankoop glas.

HR-glas laat drie keer minder energie door dan dubbel glas!

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Word coöperant van Beauvent en verbruik thuis de lokale groene stroom van de Beauvent-installaties door een contract af te sluiten via Ecopower.

Kies voor burgerstroom Beauvent

Derdepartijfinanciering

Zonnestroom voor scholen

Beauvent legt zonnepanelen op schoolgebouwen, zo betrekken we burgers bij de energietransitie en creëren we financiële, ecologische én educatieve meerwaarde.

Lees meer Beauvent

Groepsaankoop

Zonneregio Kempen

Met Zonneregio Kempen kiest Campina Energie resoluut voor meer zonnepanelen. We bieden huiseigenaars, huurders en appartementen onafhankelijk advies. Volgens het principe van een samenaankoop worden sociaal-ecologisch verantwoorde panelen aangekocht, aan scherpe, vooraf bepaalde prijzen. Een persoonlijke aanpak en een volledige ontzorging maken de keuze voor zonnepanelen nog eenvoudiger.

Zonnepanelen zonder zorgen!

Energieadvies

Renovatiebegeleiding

Campina Energie werkt mee aan de uitdaging om ook woningen energiezuinig en klimaatbestendig te maken. Hiervoor zetten wij onze BENOvatiecoach in!

Maak je woning energiezuinig

Stroomlevering

Zonnestroom voor jouw organisatie

Ben je als organisatie eigenaar, pachter of opstalhouder van een groot en kwalitatief dak? En verbruik je minstens 20.000 kWh per jaar aan elektriciteit? Dan kan Campina Energie met de financiering van haar coöperanten jouw dak van zonnepanelen voorzien en de geproduceerde stroom aan jou verkopen. Een win-win voor iedereen!

Je eigen lokale groene stroom

Derdepartijfinanciering

Gratis zonnepanelen op je dak

Als burgercoöperatie financiert, plaatst én onderhoudt Campina Energie zonne-installaties op daken van openbare gebouwen, bedrijven, verenigingen, scholen … Heb je een groot dak in de Kempen dat in aanmerking komt? Laat het ons weten!

Onderzoek mijn dak

Deelmobiliteit

Elektrisch autodelen

Hoe je het ook draait of keert, een eigen auto bezitten kost veel geld en belast het milieu. Elektrische deelwagens bieden het antwoord: met autodelen bij CoopStroom betaal je enkel wanneer je de auto gebruikt. Rij je niet, dan betaal je dus niks. Daarnaast zijn alle CoopStroom-deelwagens 100% elektrisch én worden ze zo veel mogelijk opgeladen met groene stroom uit zelfgeplaatste zonnepanelen.

Deel met ons mee!

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Word coöperant van Coopstroom en verbruik thuis de lokale groene stroom van de Coopstroom-installaties door een contract af te sluiten via Ecopower

Kies voor burgerstroom

Overige

Energieweek

De transitie naar een duurzame energievoorziening is de uitdaging voor de toekomst. De toekomst, dat zijn de leerlingen die nu op school zitten. Gedurende de energieweek, bestaande uit 3 lesdelen van een uur, worden de kinderen en jongeren gesensibiliseerd over rationeel energiegebruik en welke positieve gevolgen hun bijdrage kan hebben op mens en maatschappij.

Doe mee met jouw school

Derdepartijfinanciering

Zorgeloos zon op je dak

Heb je als bedrijf, organisatie of openbaar bestuur een groot dak ter beschikking? Wij bekijken graag of wij een aantrekkelijk en zorgeloos aanbod kunnen doen door een project zonnepanelen te ontwikkelen en financieren op je dak. Wij betrekken werknemers of buurtbewoners, zodat de energietransitie in handen is van lokale burgers.

Deel je dak

Derdepartijfinanciering

Zon op jouw dak?

We realiseren zonne-energie-installaties op daken van grote gebouwen en helpen zo de energietransitie te versnellen.

Ik doe mee!

Derdepartijfinanciering

Zon op jouw dak?

In Oost-Brabant nemen burgers energie in eigen handen met Energiecoöperatie Oost-Brabant (ECoOB). Met onze zonnepanelen maken we van energie een streekproduct. Zo realiseren we winst voor het klimaat, winst voor onze klant, winst voor onze coöperanten en winst voor de lokale gemeenschap.

Deel jouw dak

Derdepartijfinanciering

Zon op jouw dak

Als burgercoöperatie financiert, plaatst én onderhoudt Ecopower zonne-installaties op grote daken van openbare gebouwen, bedrijven, verenigingen, scholen, … Heb je een groot dak dat in aanmerking komt? Laat het ons weten!

Onderzoek mijn dak

Groene warmte

Duurzame pellets en briketten

Ecopower maakt zelf duurzame pellets en briketten uit lokale biomassa in de coöperatieve fabriek in het Limburgse Ham. Wil jij ook duurzaam verwarmen? Bestel in onze webshop.

Bestel pellets of briketten

Stroomlevering

Groene burgerstroom

Word coöperant van Ecopower en verbruik thuis de lokale groene stroom van de Ecopower-installaties. Kies eerlijk, lokaal en duurzaam: kies groene burgerstroom!

Kies groene burgerstroom

Groepsaankoop

Zonnestad

Met Zonnestad gaat Energent voor meer zonnepanelen in Gent en omstreken. Zonnestad biedt huiseigenaars, huurders en appartementen onafhankelijk advies. Volgens het principe van een groepsaankoop worden sociaal-ecologisch verantwoorde panelen aangekocht aan scherpe, vooraf bepaalde prijzen. Een persoonlijke aanpak en een volledige ontzorging maken de keuze voor zonnepanelen nog eenvoudiger.

Zonnepanelen zonder zorgen!

Energieadvies

Wijkwerf

Wijkwerf wil per wijk bewoners helpen om hun woning energiezuiniger te maken door te renoveren. Daarbij zorgt Wijkwerf voor de volledige begeleiding van de energiebesparende ingrepen met slechts één contactpersoon voor het hele traject, jouw persoonlijke renovatiebegeleider. Omdat je tegelijk met andere bewoners van je wijk renoveert, krijg je bovendien een betere prijs van de zorgvuldig geselecteerde aannemers.

Wijkwerf helpt jouw woning energie, kosten en zorgen te sparen!

Groepsaankoop

Groepsaankoop spouwmuurisolatie

In negentien gemeenten van Leie-Schelde-Oostrand en het Meetjesland organiseert intercommale Veneco samen met energiecoöperatie Energent en SOM vzw een groepsaankoop spouwmuurisolatie, gecombineerd met naadloze begeleiding en energie-advies voor jouw woning.

Een warm huis in de zomer en een fris huis in de winter? Doe mee met de groepsaankoop spouwmuurisolatie

Burgercoöperaties

ZuidtrAnt-W

ZuidtrAnt-W CV-SO werd in 2019 opgericht om met als focus warmtenetten en collectieve warmteprojecten. Wij bekijken o.a. de mogelijkheden om restwarmtestromen te recupereren voor verwarming in plaats van hiervoor fossiele energie te gebruiken. Het eerste project in 2020 werd gerealiseerd in Mortsel-Edegem via het consortium Warmte Verzilverd bv.

Naar de website

Burgercoöperaties

ZuidtrAnt

ZuidtrAnt CVBA-SO is opgestart in 2016. We maken werk van de energietransitie in en rond de rand van Antwerpen. De focus ligt, naast het verminderen van het energieverbruik bij particulieren, in scholen en bedrijven, op hernieuwbare energie. Daarbij worden bijvoorbeeld zonnedaken gecombineerd met elektrische deelwagens en -fietsen.

Naar de website

Burgercoöperaties

Zonnewind

Zonnewind is een energiecoöperatie actief in de Voorkempen waarin burgers samenkomen om te investeren in energiebesparing en opwekking van hernieuwbare energie. We doen dit om onze CO2-uitstoot drastisch te verminderen en onze energieproductie in eigen handen te nemen.

Naar de website

Burgercoöperaties

Volterra

Volterra is een REScoop uit het Meetjesland met als doel het produceren van hernieuwbare energie met sociale meerwaarde voor de streek.

Naar de website

Burgercoöperaties

Vlaskracht

Vlaskracht cv is een burgercoöperatie in de Leiestreek. We focussen op de ontwikkeling van duurzame energie. Samen werken voor de energietransitie en samen werken tegen energie-armoede.

Naar de website

Burgercoöperaties

Stroomvloed

Stroomvloed werd opgericht in 2017 en is een erkende coöperatie vóór en dóór burgers uit Oost-Vlaanderen. We betrekken zo veel mogelijk burgers om een duurzame en klimaatneutrale samenleving uit te bouwen. We ontwikkelen projecten in hernieuwbare energie, zoals zon en wind, maar ook laadpalen en Warmte… volledig gefinancierd door burgers.

Stroomvloed logo Naar de website

Burgercoöperaties

Klimaan

Klimaan cvso is de burgercoöperatie die in 2019 ontstond uit de gelijknamige Mechelse burgerbeweging Klimaan, een levendig netwerk van ondernemende mensen en positieve initiatieven voor een duurzame toekomst. Klimaan is erkend als sociale onderneming en werkt in het Antwerpse Rivierenland en de grensgemeenten in Vlaams-Brabant.

Naar de website

Burgercoöperaties

REScoop Vlaanderen

REScoop Vlaanderen is de koepelorganisatie voor burgercoöperaties voor hernieuwbare energie die werken volgens de ICA-principes. REScoop Vlaanderen zet in op kennisdeling, samenwerking en beleid en is dé partner voor overheden die werk willen maken van duurzame energie met maatschappelijke meerwaarde. Met burgerenergie.be brengt REScoop Vlaanderen coöperatieve energie onder de aandacht van het brede publiek.

Naar de website

Burgercoöperaties

Partago

Partago biedt 100% 100% elektrische deelauto’s aan op heel wat plekken in Vlaanderen. Twee keer 100%, want al onze auto’s, busjes en bestelwagens rijden volledig elektrisch op energie van hier. Goed voor het klimaat! Een eenvoudig alternatief voor een eigen tweede auto. Ook in jouw buurt? Check op onze website.

Naar de website

Burgercoöperaties

Pajopower

Pajopower is een REScoop die investeert in hernieuwbare energie en energiebesparing in regio Pajottenland & Zennevallei.

Naar de website

Burgercoöperaties

Noordlicht cv

Noordlicht ontstond in december 2019 na het coachingtraject LICHT Noordrand. We zetten in op projecten die bijdragen aan de energietransitie: zonnepanelen op (openbare) gebouwen, maar ook wind, kleine waterkracht en deelmobiliteit. Via het coöperatieve model betrekt Noordlicht zo veel mogelijk mensen uit de regio: als vennoot, vrijwilliger, klant, leverancier, buur, gemeentebestuur, …

Naar de website

Burgercoöperaties

Navitas Energie

Navitas Energie cv is een burgercoöperatie opgericht in 2020, actief in het Demerbekken(Hageland & Haspegouw). Samen werken we aan energietransitie onder het motto ‘Lokaal is ideaal’. We werken aan een breed gamma aan projecten: zonnepanelen, windturbines, warmtenetten en zelfs een heuse waterkrachtcentrale!

Naar de website

Burgercoöperaties

Megawattpuur

MegaWattPuur is een Wase REScoop die investeert in hernieuwbare energie en energiebesparende maatregelen.

Naar de website

Burgercoöperaties

EnergieID

EnergieID is jouw slimme hulp bij het meten en opvolgen van je energieverbruik. Het coöperatieve bedrijf met sociaal oogmerk biedt een gratis, veilig online platform om al je gegevens bij te houden. Voor wie een slim meettoestel heeft, kan het ook helemaal automatisch via verschillende integraties. Want meten is weten!

Naar de website

Burgercoöperaties

Energent

Energent, opgericht in 2013, is actief in de hele Gentse regio. We vereningen burgers in hun streven naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving, via rechtstreekse participatie. Energent situeert zijn activiteiten rond drie pijlers: investeren in hernieuwbare energieprojecten, energiediensten aan burgers en innovatieprojecten.

Naar de website

Burgercoöperaties

Ecopower

Sinds 1991 verenigt Ecopower burgers om samen te investeren in hernieuwbare energie. Alle coöperanten zijn samen eigenaar van de groene burgerstroom die ze ook thuis kunnen verbruiken. Verder gaat Ecopower voor duurzame warmte: we maken duurzame pellets en briketten en investeren in warmtenetten.

Naar de website

Burgercoöperaties

ECoOB

In Oost-Brabant nemen burgers energie in eigen handen met Energiecoöperatie Oost-Brabant (ECoOB). Met onze zonnepanelen maken we van energie een streekproduct. Zo realiseren we winst voor het klimaat, winst voor onze klant, winst voor onze coöperanten en winst voor de lokale gemeenschap.

Naar de website

Burgercoöperaties

Druifkracht

Druifkracht cvso is actief sinds eind 2019 en werkt in de Druivenstreek. Met het kapitaal van de coöperanten wordt geïnvesteerd in grote zonnepaneelinstallaties, die Druifkracht alleen of samen met andere burgercoöperaties realiseert.

Naar de website

Burgercoöperaties

Denderstroom

Opgericht in Aalst in 2016, is burgercoöperatie Denderstroom vandaag actief in de wijde omgeving van de Denderstreek. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelt projecten in hernieuwbare energie die voor 100 % gefinancierd worden door mensen uit de streek.

Naar de website

Burgercoöperaties

CORE

CORE is een coöperatie van ingenieurs(studenten) en professionele partners. We ontwikkelen projecten rond rationeel energiegebruik en ondersteunen ze tot aan hun realisatie. CORE voert projecten uit in vier domeinen: circulaire economie, blauwe warmte, energiestudies en educatieve pakketten

Naar de website

Burgercoöperaties

Coopstroom

CoopStroom is een Brugse coöperatie met de hernieuwbare energietransitie als missie. Het bedrijf financiert, installeert en onderhoudt zonnepanelen voor organisaties, lokale besturen en bedrijven. Ook baat CoopStroom een vloot van elektrische deelwagens uit in West-Vlaanderen, zo veel mogelijk opgeladen met stroom van eigen zonnepanelen.

Naar de website

Burgercoöperaties

Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie opgericht in maart 2015. We brengen mensen samen om te investeren in de productie van hernieuwbare energie. Met de projectopbrengst keren we een dividend uit aan de coöperanten, ondersteunen we hen om energie te besparen, investeren we in nieuwe projecten en spelen we in op maatschappelijke noden.

Naar de website

Burgercoöperaties

Bronsgroen

Bronsgroen werd in 2021 in Bilzen opgericht als coöperatie met sociaal oogmerk. We willen hernieuwbare energieprojecten realiseren in en rond Limburg. Met de opbrengsten uit deze projecten willen we, naast een bescheiden dividend voor onze coöperanten, werken aan het bestrijden van energiearmoede in Limburg.

Naar de website

Burgercoöperaties

Beauvent

Beauvent onderzoekt en realiseert projecten in wind, zon, WKK, warmtenetten en energie-efficiëntie. Hierbij passen we al 20 jaar de coöperatieve principes succesvol toe en betrekken we zo veel mogelijk coöperanten.

Beauvent Naar de website

Burgercoöperaties

Ampère

Ampère timmert mee aan de weg om een klimaatcrisis te vermijden. We staan in voor het promoten en/of realiseren van lokale energieproductie via windturbines en zonnepanelen die de uitstoot van broeikasgassen drastisch verlagen.

Naar de website

Onze
filosofie

De burger betaalt via belastingen en de stroomfactuur een groot deel van de energietransitie. Via burgerinitiatieven voor duurzame energie zijn we zelf eigenaar van onze zonnepanelen en windturbines en delen we de lusten, de lasten én de stroom.

De Vlaamse burgercoöperaties voor hernieuwbare energie werken volgens de internationale coöperatieve principes. Het zijn bedrijven die maatschappelijk en ecologische meerwaarde creëren en niet streven naar winstbejag. Energie is te belangrijk om in puur commerciële handen te laten. De Vlaamse burgercoöperaties zijn verenigd in de koepelorganisatie REScoop Vlaanderen.

Overzicht van alle coöperaties